Vraag naar integratie van de vele verschillende ECM-systemen neemt toe

Analistenbureau Deep Analysis voorspelt sterke groei voor Xillio

Xillio is door analistenbureau Deep Analysis genoemd als één van de belangrijkste startups in de ECM-markt. In het rapport ‘ECM fast tracking from stability to fragmentation’ onderzoekt Deep Analysis de huidige stand van zaken en competitieve dynamiek van de verstoorde ECM-markt. Het analistenbureau ziet met name een toename in interesse naar gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op het automatiseren van contentmigratie en -integratie en zij verwachten dat die bedrijven in de komende jaren sterk groeien.

De startups verstoren de traditionele ECM-markt en investeren in innovatie en nieuwe benaderingen. Weinig of geen van deze startups classificeren zichzelf als ECM-leveranciers, maar het werk waarop ze zich concentreren heeft impact op de traditionele ECM-markten. Naast Xillio worden ook bekende EFSS-spelers zoals Box, Dropbox, Accellion en Egnyte genoemd.

“De ECM-markt is volop in beweging”, aldus Rikkert Engels, CEO en oprichter van Xillio. “Zie voorbeelden als de overname van Documentum door OpenText, maar ook kleinere regionale deals. Startups, zoals wij, ontwikkelen onze oplossingen bovenop de bestaande, traditionele oplossingen en organisaties zullen daarom moeten heroverwegen hoe hun enterprise content wordt beheerd.”

In het rapport wordt gemeld dat veel enterprise content management technologieën al sinds de jaren ’80 op de markt zijn. Een resultaat daarvan is dat organisaties nu vaak meerdere ECM-systemen hebben geïnstalleerd. Daarnaast is er een explosieve groei geweest van on-premise (nu legacy) SharePoint systemen en worden enterprise file sync en share (EFSS) systemen nu steeds populair. Het startpunt voor transformatie is daardoor vaak een migratie en integratie van al deze systemen.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter