Veenman kondigt Printing-as-a-Service aan: Innoprint

Veenman introduceert met Innoprint een cloudoplossing die het mogelijk maakt ongeacht locatie en type device te printen op printers die zich op openbare plaatsen bevinden. Hiervoor betalen gebruikers alleen voor de prints die zij daadwerkelijk maken. Kantoorboekhandel Bruna start een pilot met het aanbieden van printen vanuit de cloud.

Dirk Olivier, algemeen directeur van Veenman, is ervan overtuigd de markt ingrijpend veranderen. “Printvolumes nemen steeds verder af, maar consumenten, mobiele werkers, zzp’ers en organisaties willen nog steeds af en toe kunnen printen. Met Innoprint kan dat allemaal, op een plek in de buurt. Wij zorgen voor het netwerk van printlocaties, de koppeling tussen de locaties, de cloudoplossing, de registratie en de betaalvoorziening.” Deze oplossing sluit aan op de trend dat consumenten meer kiezen voor gebruik dan voor bezit. Het is alleen zeer de vraag of nu echt iedereen zijn printer de deur uit zal doen.

Flexibel printen

Veenman speelt met dit concept in op de snel veranderende markt om zijn business wederom opnieuw uit te vinden. Voor organisaties verwacht Veenman zelfs een geheel nieuw betaalmodel dat zal leiden tot een ontwrichting van de traditionele modellen voor printen. Het is een opstap naar geheel nieuwe, flexibele printcontracten.

Benzinestations

Innoprint gaat gebruikmaken van een netwerk van printers op openbare locaties, zoals kiosken, supermarkten, postagentschappen, benzinestations, restaurants, hotels, scholen, vliegvelden, enzovoorts. Veenman werkt hard aan een brede spreiding, om het mogelijk te maken binnen en buiten kantoor- en winkeltijden te kunnen printen. Hetbedrijf is druk met het aantrekken van meer partners, te denken valt aan benzinestations.Bruna eerste partner

De eerste keten die Innoprint gaat aanbieden in de winkels is Bruna, bekend in het stadsgezicht van boeken, tijdschriften en dagbladen, en één van de grootste aanbieders op het gebied van papier- en schrijfwaren voor de consument en kleinzakelijke gebruikers.

Digitale wereld

“Wij zijn op zoek naar partners die willen vernieuwen en die samen met ons de klantervaring en serviceverlening kunnen verbeteren,” zegt Fred Zeegers, Algemeen Directeur van Bruna. “Met Veenman en Innoprint kunnen wij bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst zijn, zowel in de consumenten- als in de (klein) zakelijke markt. We zijn continu bezig onze omnichannel-mogelijkheden uit te breiden, waardoor een perfecte combinatie ontstaat tussen ons sterke netwerk van winkels en de digitale wereld.”

Printing-as-a-Service

Veenman richt zich met Innoprint ook op partijen die een printvoorziening willen aanbieden als service. Voorbeelden zijn hotels, conferentieoorden en kantoorverzamelgebouwen. Veenman verleent de volledige bijbehorende service aan de locaties.

De adviesprijzen voor consumenten zijn als volgt:

  • A4 enkelzijdig zwart/wit: 15 cent
  • A4 enkelzijdig kleur: 45 cent
  • Scannen: 5 cent per pagina (het gescande document wordt naar het e-mailadres van de gebruiker verzonden).

Voor zakelijk printen in meer gesloten omgevingen worden andere prijzen gehanteerd en kunnen ook prijsafspraken op maat worden gemaakt. De papierkwaliteit is conform kantooreisen. Gekleurd papier, ander formaat (A3) of andere papierkwaliteit is mogelijk in overleg met locatie. De locaties maken gebruik van snelle printers van A-merken, eveneens conform kantooreisen.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter