Ziekenhuizen profiteren van nieuwe compliance management oplossing

Zuyderland MC, Amphia ziekenhuis, Rijnstate, Maastricht UMC+ en Infoland hebben besloten besloten samen te werken. Zij bundelen gaan externe eisen omtrent wet- en regelgeving centraliseren. Daarmee maken zij tijd vrij om te werken aan het hogere doel: het beheersen van risico’s en het vergroten van de kwaliteit en veiligheid van zorg.

Ziekenhuizen functioneren in een dynamische omgeving. Daarbij moeten zij voldoen aan een grote hoeveelheid wet –en regelgeving en externe eisen van verschillende stakeholders. Het op een consistente manier managen van al deze eisen wordt steeds complexer en tijdrovender. Het stellen van de juiste prioriteiten is dan ook belangrijk. Vanuit deze visie wordt compliance management ‘risk-based’ ingericht. Vandaar de geschetste samenwerking tussen de instellingen en externe partij Infoland.

Compliance

In december 2015 zijn Zuyderland MC, Amphia ziekenhuis, Rijnstate, Maastricht UMC+ en Infoland gestart met de implementatie van een compliance management oplossing. De oplossing stelt de ziekenhuizen in staat een vollediger en actueler overzicht te houden over relevante externe eisen voor Nederlandse ziekenhuizen. Een belangrijke voorwaarde als het gaat om compliance en risicobeheersing.

Infoland helpt organisaties hun gehele verbeterproces te optimaliseren. Zowel met specialistische kennis als met software op het gebied van veiligheids- en risicomanagement, documentmanagement, procesmanagement en continu verbeteren in het algemeen.

Centraal beheer

De oplossing bestaat uit een centrale beheeromgeving waarin de vier ziekenhuizen gezamenlijk relevante externe eisen kunnen beheren. Infoland levert het technisch platform voor deze omgeving. De externe eisen worden in de centrale omgeving ontsloten via een portaal, waarin metagegevens zorgen voor uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden. Zo kunnen eenvoudig die externe eisen die betrekking hebben op een bepaald specialisme of die afkomstig zijn van een bepaalde uitgever worden doorzocht. De vier ziekenhuizen zijn momenteel volop bezig met het inrichten en vullen van de omgeving.

Documentmanagement

In een tweede fase kunnen de externe eisen via webshare-functionaliteiten gedistribueerd worden naar de decentrale documentbeheersystemen van de vier ziekenhuizen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ook andere ziekenhuizen (via een abonnement) gebruik kunnen maken van deze database van externe eisen.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter