Textielverwerkingsbedrijf Wieland maakt efficiencyslag dankzij softwareoplossing

Processen kunnen beter worden ingeschat en er kan efficiënter worden gewerkt.

Dankzij de implementatie van nieuwe warehousemanagementsoftware geleverd door CaptureTech heeft Wieland Textiel nu volledig inzichtelijk wat er met de goederen in het distributiecentrum gebeurt. De precieze informatie over wat er binnenkomt, waar het staat en waar het heengaat, helpt het textielverwerkingsbedrijf vooruit. Processen kunnen beter worden ingeschat en er kan efficiënter worden gewerkt.

Locatie en bestemming bekend

Het inkopen en verwerken van duizenden kilo’s textiel per week vraagt om overzicht. Zodra de vrachtwagen met textiel aankomt en begint met lossen, worden de goederen gescand en in verschillende containers gesorteerd. Via de scanners wordt ingevoerd wat de herkomst en kwaliteit van de artikelen is, wie de leverancier is, op welke locatie de containers worden gestald en wat het totaalgewicht van het geleverde textiel is.

Tijdens het sorteerproces gaat de kleding langs tientallen ogen. De bruikbaarheid, categorie, soort en kwaliteit van een product worden aan de lopende band beoordeeld, via een ingenieuze constructie die kriskras door het pand beweegt. De artikelen van één bepaald soort worden uiteindelijk samengevoegd tot een pakket.

Ware efficiëntieslag dankzij onmisbaar label

Dankzij de software van CaptureTech worden al die pakketten voorzien van een label. Dit label en de informatie die het bevat, zorgt voor een ware efficiëntieslag voor Wieland Textiel. Het label is voorzien van een barcode, naam, gewicht en een productcode. Door het scannen van de barcode kunnen de pakketten gekoppeld worden aan een klant en worden toegewezen aan een bepaalde locatie in het magazijn.

Het grote voordeel is dat al deze informatie digitaal zichtbaar wordt, is hiervan het grote voordeel. Bekend is hoeveel producten er al klaarstaan voor een klant, waar deze te vinden zijn en wat er nog ontbreekt. Ook hoeven de medewerkers de balen textiel niet meer één voor één in te scannen op het moment van verzending, maar kan de gehele bestelling van een klant in één keer digitaal worden verwerkt.

Mitchel Bon, procesbegeleider bij Wieland Textiel: “Voordat we met deze software werkten, werden gedurende iedere fase in de verwerking aparte lijsten aangemaakt. De WMS vervangt deze losse lijsten. Dankzij de maatwerkoplossing van CaptureTech kunnen we nu niet alleen doelgerichter, maar ook sneller en efficiënter werken. Hierdoor wordt het werk niet alleen makkelijker en inzichtelijker, maar besparen wij ook op tijd en dus kosten. Dat maakt de software nu al onmisbaar.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter