M-Files ontvangt kapitaalinjectie

M-Files Corporation, leverancier van content management oplossingen waarbij metadata centraal staan, ontvangt een Serie B investering van 33 miljoen euro. De kapitaalinjectie wordt geleid door Partech Ventures, in samenwerking met Finnish Industry Investment en Draper Esprit.

M-Files blijft voortdurend op explosieve wijze wereldwijd groeien (groeipercentage van meer dan 1000 procent over de afgelopen zes jaar). De nieuwe investering zal de bestaande verkoop- en marketingactiviteiten verder versnellen. Tevens meot het zorgen voor verdere de expansie in nieuwe markten in Noord Amerika, de EMEA en APAC regio’s. M-Files gaat zich ook richten op het verbreden en versterken van haar partnernetwerk, dat momenteel bestaat uit 450 partners in meer dan 100 landen. In Nederland zijn onder andere The One en Enjoy & Deploy.

Intuïtief

De ECM-markt wordt gekenmerkt door oplossingen gebaseerd op een verouderde aanpak met mappen. M-Files biedt een oplossing waar content niet vast zit aan een specifieke locatie, maar intuïtief geclassificeerd en beheerd wordt op basis van ‘wat het is’, in plaats van ‘waar het is opgeslagen’. Deze aanpak maakt het organisaties ook makkelijker om systemen als ERP, CRM en HR te integreren met opgeslagen documenten en andere ongestructureerd content.

Metadata

De M-Files aanpak gebruikt een metadata-architectuur die gebruikers in staat stelt om informatie snel te vinden op basis van relevantie en onafhankelijk van systeem of opslaglocatie. Deze technologie vormt ook de basis van een nieuwe oplossing die organisaties een opslag-onafhankelijke metadata laag biedt. Deze zorgt ervoor dat bestaande opslagplaatsen en zakelijke systemen verenigd worden. Denk hierbij aan Documentum, OpenText, SharePoint, Box, Salesforce, SAP en anderen.

De nieuwe oplossing biedt de nieuwste zoektechnologie, automatische classificatie van informatie en machine-learning technologie. Dit maakt het mogelijk informatie op intelligente wijze te beheren op basis van haar waarde, zonder de noodzaak voor migratieprojecten en zonder andere processen en toepassingen te verstoren.

Uitbreiden

“We zijn erg enthousiast om samen te werken met Partech Ventures aan onze plannen om onze groei verder te versnellen”, aldus Jim Geary, executive chairman bij M-Files corporation (foto). “We zijn succesvol bij het helpen van onze klanten in meerdere industrieën met het verbeteren van processen in de boekhouding, personeelszaken en kwaliteitsbeheer met oplossingen die eenvoudig, veilig en schaalbaar zijn. Deze investering maakt het mogelijk om te bouwen op ons succes, onze serviceorganisatie verder te ontwikkelen en om teams lokaal uit te breiden.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter