Lexmark lid European Remanufacturing Council

Lexmark maakt zich sterk voor inzameling, remanufacturing en recycling van printercartridges.

Lexmark International is toegetreden tot de European Remanufacturing Council (CER). Deze stap maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van het bedrijf voor een circulaire economie.

De CER werd opgericht om de dialoog over remanufacturing en benchmarking in Europa en daarbuiten op gang te houden. De organisatie werkt samen met toonaangevende Europese remanufacturers om voor bewustwording onder beleidsmakers te zorgen, duurzaamheids- en remanufacturing-initiatieven te stimuleren, bedrijven te helpen groeien en nieuwe banen te creëren.

Lexmark is een fervente pleitbezorger voor remanufacturing, duurzaamheid en wereldwijde initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zijn beslissing om tot de CER toe te treden geeft blijk van zijn streven om zijn remanufacturing-activiteiten en andere milieuverantwoordelijke bedrijfspraktijken it te bouwen.

Via zijn Lexmark Cartridge Collection Programme (LCCP) heeft Lexmark substantiële bijdragen geleverd aan het terugdringen van verspilling en het aanmoedigen van het hergebruiken en recyclen van producten. Het LCCP combineert een dienst voor de gratis inzameling van cartridges met een recycling- en hergebruiksproces voor cartridges van alle mogelijke fabrikanten. Een ander voordeel van het programma is dat klanten en partners een beroep kunnen doen op Lexmark Corporate Cartridges, de meest duurzame reeks van cartridges van het bedrijf, met gegarandeerde herbruikbaarheid en het hoogste niveau van post-consumer recycled (PCR)-materiaal op de markt.

Als lid van de Ellen MacArthur Foundation streeft Lexmark er voortdurend naar om bedrijfsbreed milieubewuste beslissingen te nemen. Het moedigt klanten aan om keuzes te maken die een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Over Lexmark

Lexmark (NYSE: LXK) levert enterprise software, hardware en services die door barrières breken van slecht toegankelijke informatie en onsamenhangende processen door mensen op het juiste moment te verbinden met de informatie die ze nodig hebben.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter