eConnect Case Management behaalt NEN 2082 certificering

Eind december 2015 heeft ECB Nederland het NEN 2082 certificaat toegekend aan het eConnect Case Management Portaal van ETTU. De NEN 2082 norm geeft aan welke functionaliteiten nodig zijn om optimale kwaliteit van recordsmanagement binnen organisaties te kunnen bereiken.

Het eConnect Case Management Portaal is gebaseerd op SharePoint en maakt zaakgericht werken en archivering mogelijk.

De NEN 2082 standaard is toepasbaar als best practice voor elke oplossing die digitale data opslaat en bewerkbaar maakt. Organisaties krijgen hiermee zekerheid door een onafhankelijk rapport en certificaat dat uitgegeven wordt door het ECB Nederland. Het NEN 2082 certificaat bewijst dat het eConnect Case Management Portaal geschikt is voor professioneel en veilig informatiemanagement volgens de NEN 2082 standaard en de (Archief-) wet.

Archiefwet

Piet Vink, directeur van ETTU: “Met het eConnect Case Management Portaal kunnen organisaties vanuit één SharePoint-omgeving werken aan zaken en deze conform de archiefwet archiveren. Al sinds 2012 is onze Case Management oplossing NEN 2082 gecertificeerd. Met de nieuwste certificering profiteren organisaties van de hoogste eisen op het gebied van informatievoorziening.”

Juiste termijn

Met het eConnect Case Management Portaal in SharePoint beschikken medewerkers over alle informatie behorende bij een bepaalde zaak. Bovendien worden documenten voor de juiste termijn bewaard en overzichtelijk gearchiveerd.

Verschillende organisaties maken reeds gebruik van het eConnect Case Management Portaal, waaronder Autoriteit Woningcorporaties, GGD Brabant Zuidoost, Radboudumc en TU Delft.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter