Veranderende tijden

Een nieuw digitaal informatieplatform voor de informatieprofessional

Kijkt u ook naar de serie Victoria over de Engelse koningin? Men verplaatst zich per koets, een spoedboodschap wordt eerst per koerier en dan per bode afgeleverd en wat er in een andere provincie afspeelt hoort men pas weken later.

Tegenwoordig verplaatst nieuws zich met de snelheid van het licht en staat de kleinste gebeurtenis in seconden als videoboodschap op je mobiele telefoon die je altijd bij je hebt. Een beetje avonturier heeft zich allang ingeschreven voor de eerste commericiële reis naar Mars.

Hans Kaashoek
Hans Kaashoek

Door: Hans Kaashoek

Werd bedrijfssoftware enkele jaren geleden eens in een tot twee jaar geüpdatet en werd de nieuwe functionaliteit met een grote show gelanceerd, nu voorzien cloud-softwareproviders hun software wekelijks van nieuwe functionaliteit en moet je die soms zelf ontdekken.

Boden bedrijven hun medewerkers een stabiele werkomgeving met life-time ontwikkeling en employment; nu verhuren trotse zzp-ers zich op projectbasis en naar eigen voorkeur aan bedrijven. Maar het liefst werken ze met gelijkgestemden aan een eigen idee en de marktwaarde van hun tijdelijke onderneming.

Zo ook verandert de wereld van en rond document- en contentmanagement en de daarvoor bestemde oplossingen. Van batchgewijze ontvangst, verwerking en communicatie met een gestructureerde file/folder-like opslagomgeving naar realtime en transactie-ondersteunende informatieverwerking. Informatie die vraaggestuurd wordt geanaliseerd, gegroepeerd en gepresenteerd. En tijdens dit proces leert de software meer van de informatiebehoefte van de gebruiker enerzijds en de waarde van de informatie anderzijds. Hiermee wordt de volgende keer de vraag al beantwoord voordat zij is gesteld.

De nieuwe, digitale VIP

In deze veranderende wereld in het algemeen en het ECM/EIM-marktsegment in het bijzonder, is snelle en actuele nieuwsgeving van relevante informatie essentieel voor de professional. Informatie die na gebleken waarde wordt verdiept met goede analyses, wordt gerelateerd aan andere actuele thema’s en die bovenal eenvoudig vindbaar is en overzichtelijk wordt gepresenteerd. Net zoals geven het nieuwe delen is, zo is zien het nieuwe zoeken.

Dit zijn de uitgangspunten van de nieuwe digitale VIP. Een digitaal informatieplatform voor de informatieprofessional. Met actueel nieuws en beschouwende achtergrondinformatie, aangevuld met artikelen over de day-to-day ervaring van de gebruiker. Een platform dat zich steeds verder zal verrijken doordat het gebruikt wordt voor en door de informatieprofessional die trots is op zijn of haar kennis en ervaring in dit vakgebied.

Want net zoals in de rest van onze digitale wereld is het de collectieve inbreng van informatie door eenieder en het individuele gebruik en waardering ervan die ook de digitale VIP tot een succes zal maken.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter