Waarom alles beter werkt als je mensen vertrouwt

Je hebt geen keuze: wie succesvol wil zijn, moet zijn collega's en zakenpartners vertrouwen

Je hebt geen keuze: wie succesvol wil zijn, moet zijn collega’s en zakenpartners vertrouwen. Dat was de boodschap van auteur Bart Stofberg tijdens de presentatie van zijn nieuwe boek Vertrouwen.

Nog steeds is de samenwerking tussen veel mensen gebaseerd op de aanpak van de Amerikaanse mafiabaas Al Capone: ‘Je bereikt meer met een pistool en een vriendelijk woord, dan met een vriendelijk woord alleen.’ Dat was ooit heel functioneel, vertelde auteur Bart Stofberg tijdens de presentatie van zijn nieuwe boek Vertrouwen, maar nu niet meer. De wereld is te complex en te veranderlijk geworden om alles te kunnen controleren. Je hebt geen keuze, je moet mensen wel vertrouwen.

Stofberg presenteerde zijn boek in het Quint experience center van zijn gelijknamige werkgever in Amstelveen op 6 februari, voor een grote groep familie, vrienden, collega’s en zakelijke relaties. Zijn visie was er bekend, maar toch verrastte hij veel aanwezigen met zijn analyse van wantrouwen en vertrouwen in het bedrijfsleven, waarbij hij enthousiast uitlegde waarom controle goed is, maar vertrouwen beter.

Stofberg’s collega Rob Lankveld vertelde hoe Bol.com vertrouwen heeft ingebed in zijn organisatie. Stofberg reikte uiteindelijk de eerste twee exemplaren uit aan zijn collega’s Charlotte van der Kooij en Frank Grift.

Het boek ‘Vertrouwen’ is o.a. te koop bij www.managementboek.nl.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter