Unit4 integreert digitale handtekeningoplossing van ValidSign

Samenwerking biedt grote efficiencyvoordelen voor de ondertekenprocessen op accountants- en administratiekantoren

 

Deventer/Utrecht,  25 oktober 2017 — Unit4 en ValidSign, specialist op het gebied van digitaal (rechtsgeldig) ondertekenen, slaan de handen ineen. Door integratie van de digitale handtekeningoplossing van ValidSign in de accountancysoftware van Unit4 vereenvoudigen beide partijen een veelvoud aan ondertekenprocessen binnen accountants- en administratiekantoren. Door gebruik te maken van een digitale handtekeningoplossing profiteren klanten van vele voordelen zoals procesoptimalisatie, kostenbesparing en verhogen van de klanttevredenheid. Uiteraard is de oplossing geschikt voor SBR Assurance van Unit4.

Bespaar tijd en geld
Met de samenwerking tussen ValidSign en Unit4 worden documentprocessen in de backoffice en frontoffice verkort van weken tot minuten. “Digitaal ondertekenen bespaart veel tijd en geld doordat het traditionele proces van afdrukken, ondertekenen en scannen wordt geëlimineerd”, stelt John Lageman, directeur ValidSign. “De verwerking van logistieke documentafhandeling is verleden tijd en hergebruik van gegevens wordt door de integratie geoptimaliseerd.”

Verhoog de klanttevredenheid
Doordat contracten overal en op ieder apparaat ondertekend kunnen worden, verbetert ook de samenwerking met klanten. Na de ondertekening komt het document geautomatiseerd weer in het juiste dossier terecht en de klant heeft het digitale contract ook direct ter beschikking.
Teun den Ouden, Partner O2 Accountants: “Met de handtekeningoplossing van ValidSign zijn we in één keer klaar voor XBRL én PDF signing. De weg naar een ondertekend document was niet eerder zo efficiënt en klantvriendelijk. De integraties in Unit4 komt dit nog verder ten goede.” O2 Accountants heeft kantoren in Dordrecht, Gorinchem, Culemborg en Ede.

Voorbereid op SBR Assurance: linking & signing
Op korte termijn is de digitale handtekening van accountants verplicht voor het digitaal deponeren van de jaarrekening. Door de integratie van de SBR Assurance module van ValidSign met Unit4 SBR Manager zijn accountants- en administratiekantoren direct voorbereid om via de elektronische weg de jaarrekening en de accountantsverklaring te ondertekenen en elektronisch aan elkaar te linken. Binnen afzienbare termijn zullen verklaringen die worden geleverd bij kredietrapportages richting de bank op dezelfde wijze worden georganiseerd

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter