Talend benoemt Nanci Caldwell tot lid Raad van Bestuur

Caldwell beschikt over ruim twintig jaar internationale ervaring in de IT- en softwarebranche.

Nanci CaldwellTalend (NASDAQ: TLND), leider in cloud en big data integratiesoftware, maakt bekend dat Nanci Caldwell is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Caldwell beschikt over ruim twintig jaar internationale ervaring in de IT- en softwarebranche. Daarnaast brengt zij belangrijke marketing- en salesexpertise met zich mee. Dit is waardevolle input voor de bedrijfsstrategie van Talend en het uitbreiden van de leiderschapspositie in de snelgroeiende cloud- en big data-markt.

Mike Tuchen, CEO bij Talend: “Caldwell vult de Raad van Bestuur perfect aan. Zij heeft veel ervaring opgedaan tijdens het aansturen van de marketing- en salesactiviteiten van internationale softwarebedrijven. Deze expertise is waardevol voor onze groei en het vergroten van onze klantenkring.”

Caldwell was eerder executive vice president en chief marketing officer bij PeopleSoft Inc. Daarvoor was ze bijna twintig jaar actief bij Hewlett-Packard in hoge sales- en marketingfuncties in Canada, de Verenigde Staten en op wereldwijd niveau. Caldwell is daarnaast een bijzonder gewild bestuurslid. Ze heeft momenteel zitting in de Raad van Bestuur van CIBC, Citrix, Equinix en Donnelly Financial Solutions.

Caldwell heeft ervaring met het geven van advies binnen alle aspecten van de bedrijfsstrategie. Ze is bekend met fusies en overnames, productrichting, de overstap van productgerichte naar klant- en oplossingsgerichte bedrijfsmodellen en de optimalisatie en uitbreiding van internationale merken.

Nanci Caldwell: “In elke sector hebben organisaties van iedere omvang te maken met een explosieve gegevensgroei. Het vermogen om inzichten en concurrentievoordeel uit data te halen wordt steeds belangrijker. Het geavanceerde integratieplatform van Talend is uniek gepositioneerd om bedrijven te helpen om de kansen van transformatie te benutten. Ik kijk ernaar uit om met Mike en het hele team van Talend samen te werken in deze enerverende tijden.”

Talend betrad in juli 2016 de beurs, waarmee het 91,6 miljoen dollar netto ophaalde. De open source oplossingen van het bedrijf helpen organisaties in diverse sectoren om inzichten te verkrijgen uit data en bedrijfsprocessen te versterken en automatiseren. In het derde kwartaal van 2016 zorgden de Big Data- en Integration Cloud-oplossingen voor een verdubbeling van de abonnementsomzet ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Dit is al voor het zevende kwartaal op rij het geval.

Over Talend

Talend (NASDAQ: TLND) is een leider in softwareoplossingen voor cloud en big data integratie. Het helpt organisaties om datagestuurder te worden door data toegankelijker te maken, de kwaliteit ervan te verbeteren en snel data te verkrijgen waar nodig voor real-time besluitvorming.

Door deze vereenvoudiging van big data stelt Talend organisaties in staat om te handelen gebaseerd op accurate, real-time informatie over hun organisatie, klanten en branche. De innovatieve open source-oplossingen van Talend zijn in staat om op snelle en efficiënte wijze data uit diverse bronnen te verzamelen, te prepareren en te combineren, zodat organisaties het optimaal kunnen benutten voor het verbeteren van vrijwel elk aspect van hun bedrijfsvoering. Het hoofdkantoor van Talend is gevestigd in Redwood City, Californië.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter