Proact benoemt Mark van Liempt tot nieuwe Business Unit Director Benelux

Proact heeft Mark van Liempt met ingang van 1 mei 2020 benoemd tot Business Unit Director voor de Benelux. Ook treedt hij toe tot het Proact IT Group Management. Van Liempt vervangt Sander Dekker, die bij het bedrijf betrokken was vanaf de start in Nederland in 2007. Van Liempt is een van de oprichters van PeopleWare, dat in oktober 2019 door Proact werd overgenomen.

Van Liempt richtte – samen met zijn broer Jan – PeopleWare op in 2003. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een toonaangevende managed services provider met 220 medewerkers en 170 actieve klanten in de Benelux. Vanaf de overname door Proact vormden Van Liempt en Dekker samen de directie voor de Benelux-organisatie. Beide bedrijven varen sindsdien een gezamenlijke, geïntegreerde koers, die Van Liempt nu gaat voortzetten. Doel is eerst een succesvolle integratie van Proact Benelux en PeopleWare tot één full-service dienstverlener die toonaangevend is in de midmarket in Nederland en België – daarna is het plan uit te breiden naar andere markten in deze landen.

Mark van Liempt: “De plannen voor Proact in de Benelux zijn ambitieus. Mijn persoonlijke doel daarnaast is om er voor iedereen binnen de organisatie te zijn: zowel voor het Proact- als het PeopleWare-gedeelte. Met het bundelen van de kracht van beide teams maken we een begin, op weg naar een compleet nieuwe organisatie waarin iedereen zich thuis voelt.”

Aftredend Business Unit Director Sander Dekker heeft Proact Nederland dertien jaar geleden mede-opgericht en draagt het bedrijf nu vol trots over aan Van Liempt: “Ik draag Proact een heel warm hart toe, maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Nu de integratie met PeopleWare op rolletjes loopt en er dus goede opvolging beschikbaar is, is voor mij hét moment aangebroken om een nieuwe richting in te slaan. Met Mark is de directie van Proact in handen van iemand die – op basis van zijn ervaring – Proact als full-servicedienstverlener stevig op de kaart kan zetten.”

Over Proact

Proact is een onafhankelijke Europese datacenter- en cloudservices-provider. Door het bieden van flexibele, toegankelijke en veilige IT-oplossingen en diensten helpen we bedrijven en organisaties bij het terugdringen van kosten en risico’s, terwijl ze de flexibiliteit, productiviteit en efficiëntie vergroten. Wij werken voor meer dan 3.500 klanten en beheren ruim 100 petabyte aan data in de cloud. Bij Proact werken meer dan 1000 mensen in 15 landen in Europa en Noord-Amerika. Proact Nederland werd opgericht in 2007; anno 2020 werken er ruim 350 mensen in de Benelux.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter