5 redenen waarom op afstand werken de norm gaat worden

Er blijkt veel meer mogelijk dan we aanvankelijk dachten

Blijkbaar kunnen we – als we ertoe worden gedwongen – toch uit de voeten met werken op afstand. Het grootschalige, noodgedwongen experiment van de coronacrisis heeft op heel veel plekken veel beter uitgepakt dan verwacht. En dat is, als je je erin verdiept, niet verbazingwekkend. De redenen waarom remote werken meer en meer de norm gaat worden – nog los van duurzaamheid en besparing op kantoorkosten – zijn omvangrijk en divers.

De coronacrisis was de eerste grote kennismaking met werken op afstand. In eerste instantie ontstond er onrust: hoe continueren we de bedrijfsvoering, hoe houden we processen in gang? Iedereen in de organisatie moest alles op alles zetten om te zorgen dat alles zo snel mogelijk door kon gaan.

Dit was een bijzonder interessante periode. Waarom? Omdat het lukte. Heel veel organisaties hebben in een schrikbarend korte tijd systemen kunnen optuigen, processen kunnen inrichten om hun werkzaamheden voort te zetten. Misschien niet op de ideale manier en het was her en der behelpen, maar we kunnen wel een eenduidige lijn trekken voor alle organisaties. Er bleek veel meer mogelijk dan we aanvankelijk dachten.

Dit zijn de redenen waarom remote werken meer en meer de norm gaat worden.

1. De ontwikkeling naar werken op afstand is allang gaande
2. We zijn productiever als we werken op afstand
3. De roep om flexibiliteit neemt toe
4. Werken op afstand stimuleert vertrouwen
5. Remote werken brengt vernieuwing

Lees het hele artikel op www.frankwatching.com

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter