Roland DG verbetert VersaWorks 6 RIP-software

Verbeterde functies om het volledige printproces te stroomlijnen.

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en 3D-apparaten wereldwijd, kondigde de release aan van Roland VersaWorks 6 RIP en print management software voor inkjetprinters en printer/cutters. VersaWorks 6 is de nieuwste generatie van Rolands krachtige RIP-software, die printleveranciers de ultieme productiviteit, kwaliteit en gebruiksgemak biedtnom elk printbedrijf te ondersteunen.

De nieuwe versie van de software omvat verbeterde functies om het volledige printproces te stroomlijnen door printgegevens van hoge kwaliteit te genereren die het maximum haalt uit de printer, inkt en media. “Onze nieuwe VersaWorks 6 beschikt over een groot aantal functies die het drukproces nauwkeuriger en betrouwbaarder maken voor gebruikers, terwijl ook wordt voortgebouwd op de uitstekende kernfunctionaliteit en het gebruiksgemak van de vorige populaire VersaWorks software,” legt Yohei Shinomura, manager Digital Printing Product Management, uit.

Om de productiviteit te optimaliseren, biedt VersaWorks 6 64-bits native ondersteuning om de prestaties van de nieuwste 64-bits besturingssystemen te maximaliseren. Dit zorgt voor een betere verwerking van complexe gegevens, waaronder complexe vectoren en meerdere lagen, op een eenvoudige en precieze manier. Om de workflow verder te stroomlijnen, bieden 5 queues elk een onbeperkt aantal instellingen voor terugkerende opdrachten, klanten en media. Hierdoor kunnen gebruikers instellingen opslaan voor specifieke behoeften van de klant en de instellingen voor terugkerende opdrachten kunnen onmiddellijk opnieuw geladen worden.

Voor eenvoudige, efficiënte herbewerking van gegevens en uiterst nauwkeurige beeldreproductie kunnen PDF-bestanden worden verwerkt om transparanties, schaduwen en andere speciale effecten weer te geven zoals ze bedoeld zijn in het design. Bovendien zorgt een eenvoudig te gebruiken functie voor kleurmatching in de software voor consistente kleurweergave wanneer men meerdere printers van hetzelfde model en dezelfde inktconfiguratie gebruikt, alsook voor nauwkeurige kleurcontrole bij gebruik van meer dan één printer bij volumeproductie voor dezelfde klant of bij opdrachten met grote, gecombineerde graphics.

De intuïtieve gebruikersinterface van VersaWorks 6 is een erfenis van het bewezen gebruikscomfort van de VersaWorks Dual. Deze werd aangepast aan de laatste designtrends en is voorzien van meer intuïtieve visuele pictogrammen om de gebruiksvriendelijkheid nog verder te verbeteren.

De VersaWorks 6 RIP-software wordt vanaf november 2018 gebundeld met de onderstaande Roland DG inkjetprinters en printer/cutter modellen en is verkrijgbaar bij www.rolanddg.nl vanaf 30 oktober 2018, als gratis upgrade voor gebruikers in de EMEA-regio met de onderstaande modellen. Het gratis upgradeprogramma kadert binnen Rolands visie om klanten voluit te ondersteunen, door toegang te bieden tot de allernieuwste prestatie bevorderende RIP-technologie.

Over Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een toonaangevende fabrikant van digitale apparaten die professionals en hobbyisten in staat stellen hun verbeelding om te zetten in realiteit. Tot de producten behoren de TrueVIS-, SOLJET-, VersaCAMM-, VersaUV- en Texart-serie grootformaatinkjetprinters en de CAMM-1- en STIKA-vinylcutters voor de sign-, voertuig graphics-, personaliserings-, kleding- en textieldecoratie-branche. In 2017 richtte Roland DG DGSHAPE Corporation op om de 3D-producten van het bedrijf te ontwikkelen en op de markt te brengen, waaronder DWX-frezen en DWP 3D-printers voor de dentale sector, MPX foto-impact printers voor de medische branche, industriële etikettering en personalisering en MDX- en monoFab-series desktop 3D-printers en freesmachines voor rapid prototyping, productie en hobby. Het bedrijf gebruikt zijn eigen celproductietechnologie om producten te vervaardigen die worden gedistribueerd in meer dan 200 landen en regio’s wereldwijd.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter