De markt schreeuwt om personeel

Hoe gaan de recruiters daar mee om?

Betrek de burger. René Buitenhuis

De markt schreeuwt om personeel. Hoe gaan de recruiters daar mee om?

Bekijk het eens vanuit het perspectief van de kandidaat: Wat heeft het bedrijf mij te bieden? Welke job past bij mijn talenten en ambities? Past het bedrijf en de afdeling bij mij?  Als manager ben je niet alleen maar bezig met het vullen van de vrijgekomen vacatures. Maar met het bouwen en coachen van een team.

Zeven tips voor de manager

  1. Ga scouten. Op jacht naar talent. Zoek actief. Zorg dat je altijd hiermee bezig bent. Ook al heb je geen vacature. Op deze manier haal je de juiste spelers in je team.
  2. Ken de talenten van je spelers en ontwikkel deze. Ga actief aan de slag met het ontwikkelen van kennis, ervaring en vaardigheden. Geef ze de ruimte om  fouten te maken.
  3. Zorg dat je spelers op meerdere plekken inzetbaar zijn. Dat maakt het werk afwisselder en leuker maar je bent ook flexibeler in je capaciteit benutting.
  4. Blijf je medewerkers als team aansturen. Dus iedereen helpt iedereen. Het is een klus die geklaard moet worden door de hele groep. Zie je zelf als coach die de juiste spelers  op een positie in het veld zet. En wissel als dat nodig is. Of zelfs als het niet nodig is, maar je iemand ervaring wilt laten opdoen.
  5. Ren niet op elke bal. Kies je kansen en gebruik de energie van je team selectief. Zo voorkom je burn outs en ad hoc paniek.
  6. Ontwikkel je team. Want No body is perfect but a Team can Be.  Gaat er dan toch nog iemand weg? Kijk dan niet alleen naar de functie maar ook naar het totale team en de talenten en ambities van je nieuwe speler. Durf aan te passen.
  7. Het mooiste is dat je met plezier naar je werk gaat en het eigenlijk niet aanvoelt als werken. Dat is waar een manager voor zijn team naar moet streven. Maak er een feestje van.
Anderen lazen ook

Laat een bericht achter