Ontwikkelaar voor archief

Mimecast lanceert API-portaal voor ontwikkelaars met de focus op business en cyber resilience

Ontwikkelaars kunnen nu krachtige apps en integraties voor e-mailbeveiliging, gearchiveerde gegevens, configuraties en provisioning bouwen

Amsterdam, 17 april 2018 – Mimecast, specialist op het gebied van e-mailsecurity en archivering, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van een Application Programming Interface (API)-portaal. Hiermee kunnen ontwikkelaars consistente, schaalbare en uniforme oplossingen bouwen om bedrijf- en cyber-resilience van e-mailomgevingen te vergroten. Het portaal is de primaire omgeving tot voorbeeldcode, documentatie en kant-en-klare integraties.

De komst van de API-portaal maakt van Mimecast een open platform. Ontwikkelaars kunnen de data in de Mimecast-oplossing naar believen hergebruiken in third party-applicaties. Op deze manier worden datasilo’s afgebroken, en kunnen (cloud-)oplossingen optimaal integreren met de huidige processen.

De Mimecast API verwerkt al miljoenen verzoeken per dag en maakt veel Mimecast-diensten en -toepassingen mogelijk. Nu kunnen ook klanten en partners via het portaal gebruikmaken van deze API en zo profiteren van de mogelijkheden van de Mimecast beveiligings- en archiefgegevens, integratie in bestaande toepassingen en het gebruik van e-mailrisicomanagementdiensten.

Het API-portaal geeft snel en makkelijk toegang tot een krachtige API, die integratie met iedere denkbare oplossing mogelijk maakt. De belangrijkste functionaliteit van de API op een rij:

1. Beveiligingsinzichten

Toegang tot geavanceerde logfuncties, via het programmatisch downloaden van gateway- en securitylogs, het volgen van e-mailberichten en interactie met het beveiligingsbeleid.

2. Toegang tot gearchiveerde data

De API biedt snelle toegang tot het Mimecast-archief en alle daarin opgeslagen e-mail, maar ook individuele mailboxen of alle mailboxen in de organisaties met behulp van rolgebaseerde beheerdersrechten.

3. Configuratie en beheer

De automatisering van veelvoorkomende beheer- en configuratietaken, zoals gebruikers- en groepsbeheer, het toevoegen van nieuwe e-mailadressen en het bijwerken van lijsten met geblokkeerde adressen.

4. Bedienen van klanten

Geautomatiseerde provisioning van klantaccounts en het stroomlijnen van accountbeheer voor Managed Service Providers (MSP’s) en partners van Mimecast.

Klanten en partners van Mimecast hebben inmiddels meer dan 50 integraties ontwikkeld voor diverse beveiligingsoplossingen, waaronder security information and event management (SIEM) en security-orchestratie en -automatisering; Archivering, geavanceerde eDiscovery en visualisatie; SaaS-toepassingen zoals Salesforce en provisioningtoepassingen. Reeds ontwikkelde integraties zijn onder meer Demisto en LogRhythm voor het stroomlijnen van beveiligingsprocessen; en provisioningtoepassingen voor MSP’s beschikbaar.

“De Mimecast API maakt gebruik van de kracht en uitbreidbaarheid van het Mime|OS-platform”, zegt Mark Basler, senior vicepresident van productmanagement bij Mimecast. “Dankzij de API kunnen we onze functionaliteit beschikbaar stellen aan klanten en partners, zodat zij Mimecast-diensten kunnen integreren in bestaande en nieuwe applicaties.”

 

 

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter