METRI mikt op verdere groei met komst Martin Schoonheim

SchoonheimScoonheim brengt ruim 25 jaar management- en saleservaring in de IT-sector mee.

METRI, een fact based IT-adviesorganisatie gespecialiseerd in sourcing, benchmarking en governance advies, heeft ter versterking van de directie per 1 maart, Martin Schoonheim (49) als nieuwe directeur aangetrokken om zo haar verdere groei ambities te realiseren.

Schoonheim brengt ruim 25 jaar management- en saleservaring in de IT-sector met zich mee. Hij werkte eerder bij Hewlett Packard Enterprise, Getronics en VCD Automatisering. In zijn vorige functie als Director Business Development bij HP maakte hij onderdeel uit van het Nederlandse managementteam van deze global sourcing provider. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van nationale en internationale deals en gaf leiding aan toonaangevende bidteams bij grote opdrachtgevers. Daarnaast richtte hij zich op de ontwikkeling van projecten en business modellen voor toepassing van nieuwe technologieën binnen Noord-Europa. Hij is een sterke enabler van business cases, weet wat er speelt bij de scoping van sourcing contracten en heeft veel ervaring met het vormgeven van internationale outsourcingdeals.

Grote veranderingen

Schoonheim heeft in het verleden veel met METRI gewerkt en is met zijn brede achtergrond in outsourcing de ideale persoon om de activiteiten van METRI door een nieuwe groeifase te leiden. “Het is interessant om voor een dynamisch bedrijf als METRI te gaan werken,” zegt Schoonheim. “Deze benchmarking en sourcing specialist blinkt uit in kennis en expertise over de complexe sourcingwereld. De markt is op dit moment aan grote veranderingen onderhevig. Klantorganisaties willen toegesneden oplossingen waarin ook de public cloud sterk opkomt. Dat geeft de rol en positie van METRI een enorme duw in de rug, omdat zowel de sourcing providers als klantorganisaties willen weten waar ze staan en welke keuzes zij moeten maken. Alleen met die kennis kun je de juiste strategie volgen om met technologie de business en de eigen IT-organisatie echt vooruit te helpen.”

Naast de benchmarking-activiteiten heeft METRI de vraag naar advies over sourcing vraagstukken en governance de afgelopen tijd sterk zien toenemen. “Door veranderend klantgedrag en het succesvol doorbreken van nieuwe businessmodellen hebben veel organisaties volop plannen om hun digitale dienstverlening te verbeteren”, stelt Paul Cornelisse, director METRI. “Martin Schoonheim kan als geen ander de combinatie maken hoe je met sourcing succesvol die sprong naar de toekomst kunt maken. Veel organisaties zijn tot de conclusie gekomen dat IT een spilfunctie vervult in hun transitie, maar zoeken de juiste weg naar vernieuwing. Met Research producten als whitepapers en kennisartikelen biedt METRI sourcing executives inspiratie over een breed scala aan IT-vraagstukken en concrete argumenten voor pragmatische en bewezen oplossingsrichtingen.”

Over METRI

METRI is gespecialiseerd in IT benchmarking, sourcing en governance advies. Het bedrijf biedt een diverse klantengroep advies over de business waarde van IT en de marktconformiteit van IT-investeringen. Met een flinke hoeveelheid IT benchmarking in het DNA is METRI als geen ander in staat om transitieplannen en sourcing keuzes binnen een dynamisch speelveld inzichtelijk te maken. Dit komt de productiviteit van applicatie-ontwikkeling ten goede en andere zaken als governance en de sourcing strategie. Op de blog metrigroup.com/blog publiceert METRI regelmatig over benchmarking en outsourcing.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter