HP verbindt 3D-scantechnologie met Ultimaker

Amsterdam, 15 maart 2018 –  De 3D-printerfabrikant Ultimaker heeft de integratie aangekondigd van HP-scansoftware met Ultimaker Cura. Deze integratie vereenvoudigt de workflow van het 3D-printen aanzienlijk wanneer er gebruikt wordt gemaakt van scans van HP’s Sprout en 3D Structured Light Scanner Pro S3.

De integratie is een nieuw voorbeeld in de groeiende lijst met Ultimaker Cura-ondersteunde 3D-toepassingen. Zo heeft Ultimaker al integraties gerealiseerd met onder andere Siemens NX en SolidWorks om naadloze 3D-printworkflows uit CAD- en PLM-systemen te garanderen. HP werkt ook samen met softwareleveranciers om end-to-end producties van 3D-geprinte onderdelen te integreren.

Frans Rintjema, Managing Director Immersive Computing bij HP, legt uit: “Deze integratie voorziet in een groeiende marktbehoefte door 3D-printmogelijkheden te embedden in professionele workflows. Hierdoor kunnen klanten overwegen om het scannen en 3D-printen te combineren en verouderde onderdelen te vervangen. Dit is een waardevolle toevoeging in professionele en educatieve omgevingen.”

Paul Heiden, Senior Vice President Product Management bij Ultimaker: “Door andere partijen, zoals HP, Ultimaker Cura in hun workflow te laten integreren, ontstaat er een hele reeks nieuwe mogelijkheden voor consumenten en professionals op het gebied van 3D-printtechnologie. De integratie met de toonaangevende 3D-scansoftware van HP draagt echt bij aan de acceptatie van professioneel desktop 3D-printen. We zijn er erg trots op om dit samen met HP aan onze klanten te bieden.”

Over Ultimaker

Ultimaker is opgericht in 2011 en in de loop der jaren uitgegroeid tot marktleider in het creëren van krachtige, professionele en toegankelijke desktop 3D-printers. Met vestigingen in Nederland, New York en Boston en productievestigingen in Europa en de VS streeft Ultimaker er met meer dan 300 medewerkers naar om voortdurend de allerbeste 3D-printers, -software en -materialen op de markt aan te bieden.

 

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter