Eerste Nederlandse implementatie van deze omvang van SAP op Microsoft Azure

Conclusion migreert SAP naar Microsoft Azure voor Eneco binnen zeven weken

Utrecht, 18 maart 2019 – Energieleverancier Eneco is in samenwerking met IT-dienstverlener Conclusion overgestapt naar de cloud om de transitie naar duurzame energie in de volgende versnelling te zetten. Conclusion heeft voor de energieleverancier de infrastructuur en SAP overgezet naar Microsoft Azure. Met dit cloud-platform beschikt Eneco nu over een toekomstbestendig IT-landschap dat meer flexibiliteit en innovatiekansen biedt dan de eerdere infrastructuur. Conclusion is één van de eerste Nederlandse partijen die SAP op zo’n grote en impactvolle manier naar Microsoft Azure heeft gemigreerd.

23 servers in zeven weken
Het migratieproject had een enorme omvang: 17,5 terabytes aan gegevens verspreid over 23 omgevingen moesten naar de cloud worden verplaatst. In slechts zeven weken heeft het team van Conclusion de eerste fase van het migratieproject voltooid. Niet alleen wist het team de deadline te halen, het slaagde ook in een naadloze migratie van de SAP-omgeving die op Windows en SUSE Linux draaide, zonder downtime of gevolgen voor zakelijke gebruikers. Na afronding van de eerste fase (de migratie) is Conclusion begonnen aan de HANA transformatie, waarvan Business Suite on HANA inmiddels live is.

Samenwerking aan de basis van succes
Het project kon onder andere succesvol zijn vanwege de nauwe samenwerking van het team van Conclusion met de IT-teams van Eneco en met alle leveranciers. Bovendien profiteerde Eneco van de multidisciplinaire teams van Conclusion. Het IT-bedrijf heeft 23 dochterondernemingen met ieder een eigen specialisme. Hierdoor had Eneco toegang tot alle expertise die nodig was voor de snelle migratie.

Voordelen
Met SAP op Azure heeft Eneco een sprong voorwaarts gemaakt ten opzichte van de beperkte flexibiliteit van de vroegere lokale infrastructuur. Daardoor kan Eneco concurrerend blijven, productiever zijn en is er meer ruimte om te focussen op duurzaamheid en innovaties. Hoewel het platform nog maar net in gebruik is, ziet Eneco al enkele van de voordelen die SAP op Azure mogelijk maakt. De volledige migratie verkort de tijd die het kost om financiële rapportage aan het einde van de maand af te sluiten van enkele dagen naar enkele minuten. Ook is het IT-team nu in staat om snel pilotprojecten te ontwikkelen en een ‘proof of concept’ te presenteren aan zakelijke klanten.

Sander van Steenis, Manager Business Technology bij Eneco: “De transitie naar duurzame energie kan alleen plaatsvinden met een flexibel en schaalbaar IT-landschap. De cloud-omgeving van Microsoft biedt ons die voordelen waardoor wij nog beter op duurzame wijze energie kunnen creëren uit natuurlijke bronnen. Door de enorme inzet en uitgebreide kennis van het team van Conclusion hebben wij zonder problemen een enorme migratie kunnen afronden. Dankzij hen zijn we klaar voor de toekomst!”

Maximilian Ebenhoch, innovation architect bij myBrand, onderdeel van Conclusion: “We hebben de eerste fase van de migratie inmiddels succesvol afgerond. Het was een pittige klus, omdat we het nieuwe IT-landschap van begin af aan moesten opbouwen. Met Microsoft Azure konden we dit moeiteloos en snel doen. Eneco heeft ons daarbij veel vrijheid gegeven om de fases zelf in te richten en de te nemen stappen te bepalen. Met als resultaat een snelle en succesvolle migratie.”

Over Conclusion
Conclusion is een IT-dienstverlener met een focus op business transformatie en IT services. Het bedrijf is ingericht als ecosysteem waarbinnen alle bedrijven hun eigen expertise hebben en dit combineren om klanten zowel domein- en technologische expertise als flexibiliteit te bieden. Door verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappij- en missiekritieke bedrijfsprocessen en systemen onderscheidt het zich van andere IT-dienstverleners. Conclusion richt zich binnen de Nederlandse markt op middelgrote tot grote klanten in het hart van de maatschappij. Meer informatie is te vinden op: https://www.conclusion.nl

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter