Carerix en Textkernel versterken samenwerking voor optimalisering van zoektocht naar talent

 

 

Rotterdam/Amsterdam, 16 januari 2018 – Carerix, leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen voor corporate recruiters en intermediairs, verstevigt het strategische partnership met technologiepartner Textkernel voor langere tijd. De integratie met CV-parsing en semantisch zoeken is al enkele jaren een feit. De samenwerking op deze (product)vlakken wordt verder geïntensiveerd en uitgebreid met Jobfeed, Textkernel’s big datatool voor de arbeidsmarkt. In de nabije toekomst wordt daar semantische matching aan toegevoegd.

 

Vind de beste talenten met Textkernel Search!

Semantisch zoeken – vinden wat je zoekt, niet alleen wat je intypt – helpt recruiters snel het juiste talent te vinden. Search! (semantisch zoeken binnen de vertrouwde Carerix-omgeving) begrijpt wat recruiters zoeken en voegt synoniemen en aanverwante termen toe aan de zoekopdracht. Dit verhoogt de kans om het beste talent voor een vacature te vinden. De resultaten zijn transparant, recruiters houden de controle. Weten hoe Search! werkt? Bekijk het Webinar.

 

Jobfeed; van big data naar waardevolle, praktische informatie

Jobfeed verzamelt en categoriseert alle vacatures gevonden op het web en slaat deze informatie doorzoekbaar op. De gebruiksvriendelijke integratie van deze data binnen Carerix maakt het eenvoudig elk talent uit de eigen database sneller te plaatsen. Daarnaast is Jobfeed een uitstekende tool voor het verkrijgen van inzicht in trends op de arbeidsmarkt, wervingsbehoefte bij potentiële klanten en recruitmentactiviteiten van zowel klanten als de concurrent.

 

Semantisch zoeken en de beschikbaarheid van big data over de online-vacaturemarkt zorgen voor verdere automatisering van het recruitmentproces. Het helpt Carerix-gebruikers nog efficiënter het juiste talent te vinden en te plaatsen en in te spelen op specifieke klantvragen.

 

Reinald Snik, CEO Carerix: “We zijn blij dat we ons partnership met Textkernel kunnen uitbouwen. CV-parsing, semantisch zoeken en Jobfeed voegen extra waarde toe aan de bestaande Carerix-omgeving. Het helpt onze klanten meer rendement te halen uit de eigen Carerix-database, nog beter inzicht te krijgen in kansen in de markt en nog sneller op klantvragen te kunnen reageren.”

 

Gerard Mulder, CCO Textkernel: “We zien het belang van Artificial Intelligence (AI) in recruitment steeds verder toenemen. Onze tooling, op basis van AI, Machine Learning en recentelijk ook Deep Learning, helpt recruiters en HR-professionals efficiënter te werken. Hierdoor blijft meer tijd over voor datgene waar recruiters goed in zijn: het gesprek aangaan met het talent. Carerix en Textkernel versterken elkaar op dat vlak. We zijn dan ook blij dat we de goede samenwerking voor langere tijd kunnen voortzetten.”

 

Over Carerix

Carerix is leverancier van recruitment- en detacheringoplossingen die corporate recruiters en intermediairs faciliteren om te komen tot de beste match. De oplossingen worden in de vorm van een SaaS-model gehost en geleverd via beveiligde datacenters. Carerix is opgericht in 2003 en telt op dit moment meer dan 70 medewerkers en meer dan 720 klanten waaronder (werkmaatschappijen van) Randstad, USG, Adecco, DPA, Manpower en gespecialiseerde intermediairs in ICT, oil & gas, finance en service-industrie. Carerix bedient dagelijks meer dan 10.000 gebruikers, verspreid over 17 landen en werkt samen met verschillende strategische partners. Naast de hoofdvestiging op de nieuwe locatie: Cornerstone Business park Rotterdam The Hague Airport, heeft Carerix ook een ontwikkellocatie in Kiev.

Over Textkernel

Textkernel is sinds zijn oprichting in 2001 internationaal marktleider in Artificial Intelligence, Machine Learning en semantische technologie voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Met efficiënte oplossingen op het gebied van HR en recruitment helpt Textkernel wereldwijd duizenden werving- en selectiebureaus, uitzendbureaus, detacheerders, werkgevers, vacaturebanken, outplacementbureaus en HR-softwareleveranciers slimmer werken.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter