Wat is digitale transformatie nou eigenlijk?

Drie fases

De term valt te vaak, maar dat neemt niet weg dat bedrijven in elke industrie te maken hebben met digitale transformatie. Ofwel, de technologie die wordt ingezet om bedrijven productiever te maken. Internet (bereikbaarheid), apps (skills set) cloud (rekenkracht en data) en ai/machine learning (inzicht) helpen bedrijven beter te presteren. Maar wat is digitale transformatie en hoe verloopt dit?

Hoewel de snelheid van digitale transformatie verschilt per industrie en bedrijfsactiviteiten, worden de stappen gekenmerkt door drie fases.

  1. Automatisering van taken
  2. Digitale uitbreiding
  3. Kunstmatige intelligentie (ai)-ondersteunde bedrijfsgroei

De groeiende inzet van applicaties, zakelijke telemetrie en data-analytics stelt bedrijven in staat om digitaal te schalen. Het aanmeten van een agile ontwikkelingsmethodologie om modificaties snel door te voeren heeft de life-cycle van ‘code tot gebruiker’ aanzienlijk ingekort. In digitale omgevingen bepaalt deze ‘code’ de handelingssnelheid van een bedrijf, en de snelheidsverandering in code tot gebruiker staat voor de agility van het bedrijf. In dit nieuwe tijdperk van de digitale economie zijn applicaties de levensader geworden van de wereldeconomie. Elk bedrijf wordt een applicatiebedrijf, en elke industrie wordt een applicatie-aangestuurde industrie.

Lees het hele artikel op www.computable.nl

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter