Xplor kiest nieuwe voorzitter en bestuurslid

Wim Ledder nieuwe voorzitter

Wim Ledder
Wim Ledder

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Xplor Nederland op 6 april jl. bij Ricoh in ’s-Hertogenbosch hebben de Xplor-leden unaniem ingestemd met de benoeming van Wim Ledder als hun voorzitter. Ledder is redelijk ingevoerd in het documentendomein. Enerzijds door zijn facilitaire ervaring in zijn professionele loopbaan binnen het bank- en verzekeringswezen. Anderzijds door zijn voorzitterschap van de Vereniging Grootgebruikers Postdiensten.

In de voorbije maanden heeft hij met het bestuur van Xplor een eerste aanzet gemaakt voor herijking van de strategie. “Dat is wel nodig”, aldus Ledder tijdens de ALV. “Xplor is een financieel zeer gezonde vereniging, heeft bijna 200 leden en hoeft wat dat betreft niet op de Intensive care en ook niet gereanimeerd te worden. Daarentegen kan Xplor een flinke dosis verse zuurstof wel goed gebruiken”. De ALV stemde in met z’n plan van aanpak, dat ervan uitgaat dat de nieuwe strategie in het najaar wordt ingevoerd.

Bestuursuitbreiding

Bas de Witte
Bas de Witte

Bas de Witte, Solution Consultant bij OpenText, is per 20 april jl. toegetreden tot het bestuur van Xplor Nederland. Het bestuur van Xplor Nederland is zeer verheugd met zijn snelle toetreding en ziet uit naar de samenwerking met hem. De Witte heeft veel ervaring in het documentendomein opgedaan bij diverse ondernemingen als HP, Codast en ABB en namens deze ondernemingen bij opdrachtgevers zoals AEGON, Agis, Eneco, KPN, PostNL en Reaal.

De Witte is sinds 2010 bij Xplor Nederland gecertificeerd als EDP-professional en al jarenlang actief lid van de vereniging. De Witte geeft aan erg veel zin te hebben in deze uitdagende bestuursfunctie en zou het logisch vinden als Xplor Nederland zich breder ontwikkelt binnen het documentendomein.

Regionale bijeenkomsten

Het bestuur van Xplor Nederland heeft in haar vergadering van 19 april jl. de uitvoering van het tijdens de ALV goedgekeurde Plan van Aanpak voor de herijking van de strategie vastgesteld. Als eerste vervolgstap worden nu regionale bijeenkomsten belegd waarin het bestuur met de leden in gesprek gaat over de toekomst van Xplor Nederland.

Op de uitnodigingen voor deze bijeenkomsten kunnen de leden in week 17 (24 t/m 28 april) intekenen op verschillende locaties en datums/tijdstippen. De bijeenkomsten zelf vinden plaats in de periode van 15 mei t/m 16 juni. De uitkomst van deze regionale bijeenkomsten vormt de input voor de Benen-Op-Tafel-sessie van het bestuur die eind juni plaatsvindt. Het bestuur zal tijdens deze BOT-sessie een aantal leden uitnodigen om deel te nemen.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter