Xillio introduceert nieuwe versie van Content ETL Platform

Xillio, leverancier van oplossingen voor het analyseren, transformeren en migreren van ongestructureerde data, introduceert versie 3.0 van haar Content ETL Platform. De nieuwe versie van het platform is gebaseerd op een nieuwe architectuur inclusief nieuwe scriptingtaal, waarmee het platform qua performance stabieler is.

Verder wordt in deze versie het Universal Data Model en een nieuwe database (MongoDB) geïntroduceerd. Het platform is hiermee geschikt en voorbereid op het omgaan met de groeiende hoeveelheid content en biedt organisaties de mogelijkheid om snel veranderingen door te voeren in hun informatielandschap.

Universal Data Model

In de nieuwe versie is het Xillio Unified Data Model (UDM) ingebakken in de Xill IDE scriptingtaal. Het UDM is als het ware een Esperanto voor datamodellen en omvat naast een datamodel een API, gebouwd op MongoDB. Dankzij het herbruikbare datamodel is het mogelijk om op een gestandaardiseerde wijze verschillende contentbronnen (ECM, DM etc.) met elkaar te koppelen, zonder dat de onderliggende datamodellen moeten worden aangepast. Het UDM is zeer schaalbaar en ondersteunt miljoenen documenten.

Informatielandschap

“De hoeveelheid digitale content van organisaties verdubbelt iedere twee jaar”, aldus Rikkert Engels, oprichter en CEO van Xillio. “Daarnaast groeit het aantal point solutions en hebben organisaties te maken met een gefragmenteerd informatielandschap. Dit maakt het onder andere een uitdaging om te voldoen aan compliancy eisen. Maar om veranderingen in dit informatielandschap te realiseren, stuiten organisaties op hoge kosten, tekort aan resources en lange ontwikkeltijden. Met ons nieuwe Content ETL Platform kunnen organisaties vele malen sneller veranderingen doorvoeren in hun informatielandschap.”

Server Module

Naast het UDM wordt in de nieuwe versie ook een nieuwe Server Module aangeboden, bestemd voor die organisaties die met behulp van hun servers Xill’s uitgebreide scripts willen draaien. Scripts die ontwikkeld zijn in het ontwikkelplatform Xill IDE worden geüpload naar de servers en kunnen vervolgens met behulp van deze module afzonderlijk van het Xill Platform gescheduled en uitgevoerd worden. Tevens is het mogelijk om bepaalde afhankelijkheden toe te voegen, bijvoorbeeld het laten uitvoeren van script C wanneer script A niet succesvol doorlopen is.

Verder zijn een aantal kleine wijzigingen doorgevoerd ter verbetering van de gebruiksvriendelijkheid van het platform, zoals de zoekfunctie in de helpfunctie, foutmelding specifiek op regel en het automatisch aanvullen van code.

Xillio Content ETL Platform

Met het Content ETL Platform van Xillio kan op een eenvoudige en snelle wijze, en zonder uitvoerig programmeerwerk, ongestructureerde content uit iedere contentbron (bv. ECM, DMS & CMS) worden gehaald, geanalyseerd, verrijkt en eventueel gemigreerd. Het ontwikkelplatform is daarvoor standaard uitgerust met diverse built-in functies, plug-ins en out-of-the-box connectors naar verscheidene content management systemen. Hiermee kan in combinatie met de dedicated supportsite vrijwel ieder contentproject met een select aantal bestaande scripts en zelfontwikkelde scripts eenvoudig geconfigureerd worden. Het gebruik van Xill IDE is sneller, eenvoudiger en meer gecontroleerd dan traditioneel scripting.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter