Xillio combineert tooling en expertise in Fileshare Analyse Package

Xillio, leverancier van oplossingen voor het analyseren, transformeren en migreren van ongestructureerde data, komt met een Fileshare Analyse Package. Deze package bevat een combinatie van gestandaardiseerde analyse scripts en ECM-expertise waarmee organisaties handvatten krijgen aangereikt voor het opzetten en optimaliseren van hun informatiemanagementbeleid.

Een bewezen fileshare connector, een grondige analyse van de fileshares, een workshop en een strategisch plan van aanpak maken deel uit van de Fileshare Analyse Package. De package kan door system integrators en informatiespecialisten worden ingezet om productiviteitsverbetering van gebruikers en reductie van storagekosten te realiseren. Daarnaast biedt het mogelijkheden om enterprise search effectiever in te zetten.

Snelheid

Een van de in het oog springende aspecten van de package is de snelheid van de fileshare connector. Met de maximale snelheid die het netwerk en hardware aankan, wordt data geëxtraheerd uit filehares, waarop vervolgens diverse analyses kunnen worden uitgevoerd.

Voorbeelden van analyses en inzichten zijn het aantal bestanden per type extensie, aantal dubbele bestanden en mappen, en inzicht in aanwezige metadata. De uitkomsten van de analyse worden door Xillio of haar partners gepresenteerd in een workshop, waarna wordt besloten wat te doen met de content (opschonen, ontdubbelen, verrijken, versies maken etc.).

Redundante, Overbodige en Triviale content

Fileshares nemen nog steeds een belangrijke positie in binnen het bedrijfsleven. Er staat een goot volume aan ROT (Redundante, Overbodige en Triviale) content op deze fileshares en dat zorgt ervoor dat documenten slecht vindbaar zijn voor eindgebruikers, er slecht zicht is op de aanwezigheid van gevoelige data en oplopende kosten voor storage en netwerkbeheer. De Fileshare Analyse Package, en dan met name de analyse, is een cruciaal onderdeel van een migratie van fileshares naar een DMS of een colloboratie-omgeving als SharePoint en geeft inzicht in de aanwezig ROT content.

Fileshare

Rikkert Engels, oprichter en CEO van Xillio, weet uit ervaring dat het overgrote deel van de content bij organisatie nog steeds op fileshare is opgeslagen. “En de omvang ervan groeit nog steeds. Wanneer organisaties bijvoorbeeld ten behoeve van een migratie van fileshare naar SharePoint willen weten welke content waardevol is en welke juist niet, dan biedt onze package uitkomst. Onze package is een combinatie van een grondige methodiek en een tooling die kijkt naar de inhoud van content. Daarmee gaan wij dus verder dan traditionele IT tooling voor fileshare analyses.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter