William Schrikker Groep investeert in case management

ICT-dienstverlener Everest heeft voor de Gecertificeerde Instelling voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering, William Schrikker Groep (WSG), een nieuw systeem gerealiseerd voor het ondersteunen van de jeugdzorgwerkers. De oplossing, genaamd SLIM, is gebouwd op basis van het Blueriq-softwareplatform en biedt onder andere intelligente webformulieren, procesondersteuning en documentgeneratie.

Met SLIM is de WSG in staat om efficiënter, doelgerichter en in samenwerking, begeleiding te bieden aan gezinnen met complexe problemen. Het plan van aanpak kan eenvoudig worden aangepast aan de actualiteit en ontwikkelingen in het gezin. Daarnaast besparen jeugdzorgwerkers aanzienlijk veel tijd en blijft het proces van ondersteuning tot het daadwerkelijke verlenen van zorg uniform en volledig transparant. De WSG verlicht met het nieuwe systeem tevens de administratieve lasten voor jeugdzorgwerkers.

Decentralisatie

Aanleiding voor WSG was de decentralisatie van jeugdzorg, werk en inkomen voor 1 januari 2015. Het vorige systeem was niet meer toereikend en kon deze veranderingen niet ondersteunen. Met SLIM ondervangt de WSG deze ontwikkelingen en verbetert de klantbeleving, het gebruikersgemak en de aansluiting met de praktijk.

Interface

De applicatie biedt jeugdzorgwerkers efficiënte mogelijkheden om samen met het gezin problemen en oplossingen in kaart te brengen door in het systeem na iedere vraag conclusies te trekken. Hierdoor worden er vervolgens alleen nog relevante vervolgvragen gesteld. Tevens is de nieuwe applicatie dankzij de intuïtieve interface, slimme invulhulpen en berekeningen eenvoudig in gebruik.

Minder administratieve lasten

Maurice Rademaker, adviseur informatievoorziening bij WSG, erkent dat de applicatie in korte tijd tot een flinke efficiëntieslag heeft geleid. “De behoefte om transparanter en efficiënter te werken wordt ingevuld door SLIM. De keuze voor Everest was snel gemaakt. Onze medewerkers hebben reeds goede ervaringen met het Blueriq platform en de adviserende rol van Everest beviel ons goed. SLIM zorgt voor minder administratieve lasten en een betere onderlinge samenwerking, waardoor alle aandacht naar het gezin uit kan gaan. Daar gaat het ons uiteindelijk om.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter