Wereldwijde gegevensbeschermings-tool van Taylor Wessing

GDPG is opgesteld naar aanleiding van vragen vanuit de markt naar direct beschikbare informatie omtrent wetgeving op het gebied van gegevensbescherming

Het internationale advocaten- en notariskantoor Taylor Wessing heeft de eerste editie van Global Data Protection Guide (GDPG) uitgebracht, waarin informatie over meer dan 60 landen te vinden is. De GDPG is opgesteld naar aanleiding van vragen vanuit de markt naar direct beschikbare informatie omtrent wetgeving op het gebied van gegevensbescherming.

Deze innovatieve online kaart geeft een overzicht van de nationale wetgeving op het gebied van gegevensbescherming in verschillende rechtsgebieden over de gehele wereld, ten behoeve van bedrijven in alle sectoren die worden geconfronteerd met de complexe regelgeving op dit gebied wereldwijd. De GDPG behandelt onder andere de volgende vragen:

  • Is er sprake van nationale wetgeving op het gebied gegevensbescherming?
  • Is er sprake van handhaving door een toezichthouder van de meldplicht van gegevensverwerking?
  • Bestaan er regels op het gebied van gegevensoverdracht?
  • Wat zijn de richtlijnen voor wat betreft het controleren van werknemers?

Daarnaast stelt de tool de gebruiker in staat om maximaal 5 landen te vergelijken verspreid over Europa, de VS, Zuid-Amerika en delen van Azië en Afrika. De GDPG zal regelmatig worden bijgewerkt waardoor deze alle belangrijke veranderingen op het gebied van gegevensbescherming wereldwijd omvat, zoals onder meer de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’) in mei 2018.

De nieuwe tool is de volgende in een reeks innovatieve publicaties van Taylor Wessing, waaronder de Cyber Response app, en borduurt voort op de grote hoeveelheid, op het internationale bedrijfsleven gerichte, kennisdocumenten in de Global Data Hub, waarin gegevensbeschermingskwesties inzichtelijk worden gemaakt en worden geanalyseerd, en Download, met adviezen over belangrijke ontwikkelingen in de sectoren media en technologie.

Frederick Leentfaar, Head of Data Protection van Taylor Wessing Nederland: “De GDPG is ontwikkeld naar aanleiding van directe feedback van onze cliënten en komt dan ook op een buitengewoon goed moment. Privacy en gegevensbescherming is momenteel volop in het nieuws. Wetgeving op het gebied van gegevensbescherming heeft gevolgen voor alle bedrijven, in alle sectoren, overal ter wereld. Bedrijven zijn zich hier bewust van en willen weten wat het daadwerkelijk betekent in hun situatie. Het idee achter de GDPG is dan ook om de kwesties waar bedrijven mee worstelen te adresseren en iedereen te helpen om zich voor te bereiden op de op handen zijnde wijzigingen in de markt.

Wim Maas, Partner IP/IT van Taylor Wessing Nederland: “Wij merken dat nationale en internationale cliënten ons kantoor steeds beter weten te vinden op het gebied van privacy en gegevensbescherming. Met privacy-specialisten in onze 33 kantoren wereldwijd kunnen wij onze klanten waar ook ter wereld verzekeren van hoge kwaliteit juridische dienstverlening.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter