Voorkom datalekken met ECM platform OnBase

Sinds 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken van kracht. Dat betekent dat alle organisaties alle datalekken onmiddellijk en verplicht moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. In sommige gevallen dient u ook de mensen van wie de persoonsgegevens zijn gelekt, te informeren. Daarmee krijgt u als organisatie een nóg grotere verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met privégegevens.

De meldplicht datalekken is onderdeel van de Wet bescherming persoonsgegevens, die voortvloeit uit de Europese privacy verordening. Als u persoonsgegevens van bijvoorbeeld uw klanten of prospect bewaart of verwerkt, dan dient u hiervoor van tevoren expliciet toestemming te krijgen van de personen van wie u deze gegevens bewaart of gebruikt.

Cybercriminaliteit steeds geavanceerder

Uiteraard wilt u er alles aan doen om datalekken te voorkomen. Maar hoe organiseert u dat allemaal in een tijd waarin de stroom documenten, e-mails, output en andere bedrijfskritieke content alsmaar toeneemt? En waarin hackers of andere cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan bij het ontvreemden van vertrouwelijke informatie?

Verklein het risico op datalekken

U kunt het risico op datalekken aanzienlijk verkleinen met het OnBase Enterprise Content Management platform. Doordat het platform de mogelijkheid biedt om geavanceerde encryptie toe te passen, is het dé oplossing om te voldoen aan de steeds strenger wordende privacywetgeving.

Geavanceerde beveiligings- en beheermodules

Met OnBase van Hyland Software beschikt u over een veilig archief waarmee u het risico op datalekken significant kunt reduceren. Uniek is dat OnBase van het begin af is ontwikkeld als één geheel Enterprise Content Management platform. De geïntegreerde modules maken allemaal gebruik van dezelfde geavanceerde beveiligings- en beheermodules. Cruciaal is dat het ECM platform van OnBase de mogelijkheid biedt om geavanceerde encryptie toe te passen. Al uw data bevindt zich achter slot en grendel: ook als u de data transporteert via internet.

Meer weten?

Wilt u ook meer weten over het beveiligen van uw data met het ECM platform van OnBase? Neemt u dan contact op met de afdeling Sales van DocsPro via sales@docspro.nl of telefonisch via 0172-419334.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter