Voldoen aan de digitale verwachting

Ervaring is alles voor eindgebruikers in dit digitale tijdperk.

Ervaring is alles voor eindgebruikers in dit digitale tijdperk. Dankzij technologie is een nieuw soort business gecreëerd, waardoor zelfs gevestigde merken voor een grote uitdaging komen te staan. Kun je geen premium digitale ervaring bieden? Dan kan iemand anders dat wel. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, ligt de sleutel om dit te bereiken niet in investeringen vooraf.

Groeiende organisaties hebben de neiging om altijd te kijken naar ‘the next big thing’ als het gaat om technologie. Naarmate de technologie zich ontwikkelt, worden managers vaak verblind door de voordelen van het nieuwste SaaS-aanbod, in plaats van te investeren in hun bestaande it-middelen. Hierdoor zagen gebieden als cloudcomputing en mobile de afgelopen twintig jaar een innovatiepiek. Desondanks hebben de meeste organisaties een flexibeler netwerk nodig om deze digitale groei te ondersteunen.

Taken veranderen

Software-driven modellen – die hoogwaardige rekenkracht vereisen – veranderen de manier waarop een modern netwerk wordt beheerd drastisch. Legacy-netwerkinfrastructuur stelt vaak het apparaat centraal en is daardoor niet in staat om het soort bedrijfstransformatie te ondersteunen dat een premium gebruikerservaring mogelijk maakt. Deze rigide en archaïsche kaders worden nu vervangen door moderne, flexibele equivalenten die gemakkelijk kunnen worden gemonitord en geïmplementeerd, waardoor de taken van it-teams wereldwijd veranderen. IDC omschrijft de opkomst van software-defined wide area networking-technologie (sd-wan) als ‘een van de snelste transformaties in de industrie’ in jaren. Deze technologie stimuleert de broodnodige innovatie in de netwerksector.

Door het netwerk te herstructureren, kunnen bedrijven dingen creëren die voorheen niet mogelijk waren. En alleen wanneer dit gebeurt, zijn er nieuwe kansen voor digitale disruptie te creëren.

Zakelijke flexibiliteit

Een cio kan veel spanning ervaren tijdens het implementeren van dure, geavanceerde software. Omdat reputatie, geld en bedrijfscontinuïteit allemaal op het spel staan, eisen stakeholders de zekerheid dat ze de technologie tijdig geleverd krijgen en kunnen voldoen aan hun kpi’s. Dit is waar een investering in het netwerk loont.


Dit was het eerste stuk van een artikel op Computable. Lees verder »

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter