VMware voortaan ondersteund op Microsoft Azure

Microsoft en VMware lijken de strijdbijl te hebben begraven

Microsoft en VMware lijken de strijdbijl te hebben begraven: tijdens Dell World in Las Vegas is bekend gemaakt, dat VMware’s volledige software stack voortaan officieel wordt ondersteund op Azure.

De samenwerking stelt gebruikers in staat om hun gevirtualiseerde workloads naadloos te migreren tussen on-prem datacenter en Microsoft’s public cloud zonder dat ze daarvoor applicaties moeten herschrijven of tools moeten aanpassen.

De nu in Vegas aangekondigde samenwerking staat in schril contrast tot de situatie in 2017. Toen vlogen beide bedrijven elkaar nog regelmatig in de haren en verklaarde VMware openlijk dat het ‘Azure niet kon aanbevelen als platform voor zijn producten.’

“Klanten zijn heel enthousiast dat we onze samenwerking met Microsoft hebben uitgebreid,” aldus VMware CEO Pat Gelsinger.

Azure’s aartsrivaal AWS ondersteunt VMware tools al vanaf 2017; de virtualisatiesoftware heeft inmiddels ook zijn weg gevonden naar de IBM Cloud. Enkele weken meldde Google dat er een Google Cloud plugin voor vRealize in de pijplijn zit.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter