Veiligheidsregio Haaglanden zet digitale stappen met BCT

OMS als aanvulling op het Liber Behandelaarportaal

Veiligheidsregio Haaglanden, een organisatie die onder andere de brandweerzorg van alle negen gemeenten in Haaglanden verzorgt, is als eerste klant live gegaan met het objectmanagementsysteem (OMS) als aanvulling op het Liber Behandelaarportaal van BCT, specialist in Enterprise Information Management.

De veiligheidsregio werkte al enige tijd met Liber, dat zaakgericht werken mogelijk maakt, en heeft met het OMS de volgende stap gezet om betere aansluiting te realiseren tussen objecten en zaakgerichte processen.

Binnen de Veiligheidsregio Haaglanden beheert de afdeling Risicobeheersing een registratie van allerlei objecten – gebouwen, terreinen en gebieden – die regelmatig gecontroleerd moeten worden op brandveiligheid. Om dit optimaal te kunnen doen, heeft de Veiligheidsregio samen met BCT de aansluiting gezocht tussen het bestaande geografische informatiesysteem van de Veiligheidsregio, het informatieplatform Liber en het nieuwe OMS dat hier speciaal op is afgestemd. Door de systemen te combineren kan er efficiënter worden gepland en krijgen de eindgebruikers een beter werkbeeld.

Pieter Kruithof, beleidsadviseur Risicobeheersing bij de Veiligheidsregio Haaglanden: “In samenwerking met BCT hebben wij een oplossing gezocht om onze werkzaamheden nog beter uit te kunnen voeren. Hieruit kwam het nieuwe Liber Behandelaarportaal, dat beter dan voorheen de link legt tussen zaakgericht en objectgericht werken. Hierdoor krijgen onze specialisten een goed beeld van de zaakhistorie van objecten en daar kunnen zij in hun advisering rekening mee houden.”

Ruud Storcken, Business Unit Manager bij BCT: “Voor Veiligheidsregio Haaglanden is het ontzettend belangrijk dat objecten, processen en documenten zo op elkaar aansluiten dat een specifieke gebruiker altijd toegang heeft tot de juiste informatie op het juiste moment. We hebben dan ook hoog ingezet op een logische structuur en een gebruiksvriendelijke interface. Dit komt ten goede aan de tevredenheid omdat medewerkers gemakkelijk door het systeem kunnen navigeren en dat leidt weer tot een hogere efficiëntie. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met de Veiligheidsregio een goede basis hebben gelegd om toekomstige digitale veranderingen het hoofd te bieden.”

Over BCT

BCT is als specialist in informatiemanagement een aanjager van innovatie en helpt organisaties hun bestaansrecht te borgen. Hiervoor zet BCT hoogwaardige Enterprise Information Managementtechnologie in waarmee dagelijks meer dan 150.000 eindgebruikers werken. Sinds de start ruim 30 jaar geleden, heeft BCT een klantportfolio opgebouwd van meer dan 800 organisaties in overheid, semi-overheid en het bedrijfsleven.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter