Veilig berichtenverkeer in Zuid-Limburg

Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen gaan gezamenlijk hun digitale berichtenverkeer beter beveiligen. Zij gaan daarvoor de security gateway 2Secure van Enable-U inzetten. Enable-U is integratiespecialist voor de Nederlandse overheid.

Met 2Secure kunnen de drie gemeenten al hun digitale berichtenverkeer optimaal beveiligen. Het gaat hierbij om berichtenverkeer tussen interne en externe systemen, zoals landelijke voorzieningen, cloudapplicaties en ketenpartners. 2Secure fungeert bovendien als API-managementoplossing. Hiermee kunnen de gemeenten al hun koppelingen tussen applicaties op eenduidige wijze vanaf één centrale plek beheren, beveiligen en monitoren. De drie gemeenten kunnen hierdoor sneller diverse verbindingen naar buiten tot stand brengen.

E-herkenning en authenticatie

Een doorslaggevende reden om te kiezen voor de oplossing van Enable-U was volgens de gemeenten de beschikbaarheid van generieke DigiD- en eHerkenningsmodules. Hierdoor kunnen Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen hun burgers en bedrijven op een veilige manier digitale diensten leveren. Enable-U 2Secure treedt op als een digitale poortwachter die toegangsregels definieert en afdwingt en het berichtenverkeer monitort en beoordeelt. De gemeenten hoeven slechts eenmalig de DigiD- en eHerkenningsmodules in te richten en kunnen deze vervolgens hergebruiken voor andere digitale diensten en toegang tot backofficeapplicaties.

Integratie

Kyra Fens, projectleider bij de gemeente Maastricht, ziet dat het digitale berichtenverkeer bij gemeenten steeds complexer en omvangrijker wordt. “Om dit nu en in de toekomst in goede banen te laten leiden, is overzicht, inzicht en een goede beveiliging nodig. Niet alleen op applicatieniveau, maar vooral organisatiebreed. Met de oplossing en specifieke kennis van Enable-U kunnen we het volledige integratievraagstuk nu op één centrale plek regelen. Dit bespaart een hoop tijd, geld en andere resources.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter