Toru Maki nieuwe President en CEO van PFU EMEA

Nieuwe PFU-CEO richt zich op het uitbreiden van leiderspositie in documentscannermarkt

Toru Maki is aangesteld als de nieuwe President en CEO van PFU (EMEA) Limited. Doel van Maki is om PFU’s positie als de nummer één aanbieder van scanoplossingen in EMEA uit te breiden. Het bedrijf wil dit bereiken door niet alleen zijn hardwarebusiness verder te ontwikkelen, maar ook door een sterkere focus te leggen op de PaperStream- en ScanSnap-software en gespecialiseerde diensten. PFU (EMEA) Limited is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Fujitsu-scanners in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en is de nummer één aanbieder van desktop-, werkgroep- en high-volume productiescanners, voor zowel professioneel als individueel gebruik.

Toru Maki begon in 1982 bij Fujitsu en heeft onder meer gewerkt op de financiële en administratieve afdeling van de scannertak van het bedrijf. Ook bekleedde hij verschillende managementfuncties. Voordat hij werd aangesteld als CEO was hij hoofd van de scannertak in India en Senior Director International Sales. Maki werkt vanuit het kantoor in het Verenigd Koninkrijk.

“PFU heeft zich altijd al gericht op het creëren van innovatieve, klantgerichte technologie – en dat heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf een goede positie heeft binnen de branche”, zegt Maki. “Als CEO wil ik hierop verder bouwen en onze klantrelaties uitdiepen, om er zo achter te komen wat hun precieze businessbehoeften zijn.”

Over PFU

PFU Limited (Japan), een dochtermaatschappij van Fujitsu, is de producent van Fujitsu-scanners. PFU is een wereldwijd opererende IT-onderneming die computerhardware, randapparatuur en bedrijfssoftware ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het bedrijf biedt een breed portfolio van documentscanners voor professioneel gebruik in desktop-, werkgroep-, productie- en netwerkomgevingen waarin grote volumes documenten worden verwerkt, maar ook voor individueel gebruik. PFU is ruim 25 jaar actief in de markt voor document- en beeldscanners, en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan een miljard dollar.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter