Symantec introduceert de eerste cloudbased netwerkbeveiligingsoplossing met Web Isolation

Surfen op het web zonder risico op infectie door zero-day-malware of andere geavanceerde bedreigingen.

Symantec, ‘s werelds meest toonaangevende cybersecuritybedrijf, heeft vandaag nieuwe innovaties aangekondigd voor hun endpoint-, cloud- en netwerk-beveiligingsoplossingen. De volgende verbeteringen worden aan Symantec’s Integrated Cyber Defence Platform toegevoegd:

De eerste Web Isolation technologie op de markt die geïntegreerd is in de Web Security Service (WSS) van Symantec. Dit maakt surfen op het web mogelijk zonder risico op infectie door zero-day-malware of andere geavanceerde bedreigingen.

Volledige network-to-endpoint-bescherming door de integratie van Symantec Endpoint Protection (SEP) en SEP Mobile in WSS. Hiermee kan webverkeer doorgestuurd worden naar WSS voor handhaving van het netwerkbeveiligingsbeleid, waardoor er geen aparte agent meer nodig is om de verkeersstroom te beheren.

SD-Cloud Connector stelt klanten in staat de prestaties en betrouwbaarheid van Software Defined WAN (SD-WAN) te combineren met Symantec’s WSS. Dit stelt bedrijven in staat om op efficiënte wijze diverse vestigingen te koppelen aan de centrale cloudbeveiligingsdienst.
Symantec’s WSS is een single-serviceproduct waarin Secure Web Gateway (SWG), Web Isolation, Malware Inspection Engines, Sandboxing, Data Loss Prevention (DLP), Cloud Access Security Broker (CASB), vip-authenticatie en e-mailbeveiliging worden gecombineerd. De nieuwe functies bieden bedrijven een uitgebreide, eenvoudig te gebruiken, cloudgebaseerde netwerkbeveiligingsservice die kritieke bedrijfsinformatie beschermt en tegelijkertijd naleving van wetgeving omtrent cloudapplicaties en internetgebruik garandeert.

Het toenemend zakelijk gebruik van cloudapplicaties zoals Office 365, waar werknemers op afstand toegang tot hebben, introduceert nieuwe beveiligings- en compliance0risico’s. Symantec’s netwerkbeveiliging voor de cloudgeneratie biedt uitgebreide bescherming die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de in toenemende mate diverse zakelijke IT-activiteiten. Dit omvat het beveiligen van moderne zakelijke omgevingen, inclusief cloudgebaseerde diensten en zowel fysieke als virtuele serverinstanties.

“Web Isolation is een belangrijke innovatie die onze klanten helpt de organisatie te beschermen tegen nieuwe soorten geavanceerde bedreigingen. Zo kunnen aanvallen op de webbrowsers van werknemers, in de vorm van malware en phishing, worden voorkomen zonder de productiviteit te belemmeren”, aldus Mike Fey, President en COO van Symantec. “Deze toevoegingen aan onze Web Security Service helpen de uitdagingen van de cloudgeneratie het hoofd te bieden door gebruikers en gegevens te beschermen met de meest uitgebreide bedreigingspreventie op de markt.”

SGN, dat aardgas distribueert naar meer dan 5,9 miljoen huishoudens en bedrijven, maakt gebruik van Symantec’s WSS om zijn personeelsbestand te beveiligen. “Veiligheid is van het allergrootste belang in deze branche. Met een steeds mobieler personeelsbestand is de uitdaging om de apparaten van werknemers te beveiligen, zowel op het werk als on-the-move, nog nooit zo groot geweest”, stelt Mo Ahddoud, CISO bij SGN. “Met Symantec Web Security Service kunnen we naleving van het beleid afdwingen voor alle gebruikers, ongeacht locatie of apparaat, om de productiviteit te ondersteunen en de werknemers te beschermen tegen ontwikkelende bedreigingen. ”

Jon Oltsik, senior principal analyst bij Enterprise Strategy Group: “Bedrijven worstelen met de complexiteit en de kosten van het integreren van verbeterde beveiligingsmogelijkheden in hun bestaande netwerk. Deze uitdaging wordt nog versterkt door het feit dat veel werknemers op afstand of in filialen werken. De door Symantec geleverde Web Security Service in de cloud kan helpen om deze uitdagingen aan te gaan, met een uitgebreide set voorzieningen voor het voorkomen van bedreigingen en het beveiligen van informatie en cloudapplicaties. De nieuwe Web Isolation, Endpoint Integration en SD-Cloud Connector-mogelijkheden bieden extra beveiligingsvoordelen en gebruiksgemakken die veel organisaties waarderen.”

Als onderdeel van het Integrated Cyber Defence Platform van Symantec, kan de netwerkbeveiliging het internetverkeer naadloos doorsturen op meerdere niveaus, zoals endpoints. Daarnaast integreert het intelligentie van ‘s werelds grootste civiele netwerk voor bedreigingsinformatie, en handhaaft het een consistent beveiligingsbeleid.

De netwerkbeveiliging voor de cloudgeneratie van Symantec is per direct beschikbaar; SEP Mobiele integratie is beschikbaar in het derde kalenderkwartaal.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter