Sharp benoemt Yoshihisa Ishida tot nieuwe CEO Europa

Sharp heeft Yoshihisa (Bob) Ishida, de voormalige Executive Vice President van Sharp Corporation, aangesteld als CEO van Sharp Europe. Ishida vervangt Tetsuji (Ted) Kawamura, die zelf een positie bij Sharp Electronics Corporation (VS) zal gaan bekleden.

Ishida is sinds juni 2017 Executive Vice President van Sharp Corporation. Daarnaast staat hij aan het hoofd van het onlangs opgerichte ‘AIoT Business Strategy Office’ en is hij Chief Executive Officer bij Sharp Europe. Sharps AIoT Business Strategy-afdeling houdt zich bezig met de toepassing van AIoT, een combinatie van Artificial Intelligence (AI) en Internet of Things (IoT), in diverse elektronische producten voor thuis en op kantoor.

Tijdens zijn carrière in de consumentenelektronica, de IT- en innovatie-business heeft Ishida diverse leidinggevende en adviserende functies bekleed bij Sony Corporation, Rakuten Corporation en LG Display Japan Co.

Ishida: “Ik ga me bij Sharp focussen op het bevorderen van innovatie, waardoor we de technologie kunnen ontwikkelen die de nieuwe manieren van werken en leven ondersteunen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten is de manier waarop we het leven van onze klanten eenvoudiger kunnen maken, altijd het uitgangspunt. Sharp staat in Europa bekend als een leverancier van kwalitatief hoogwaardige producten, die ook een uitstekende klantenservice biedt. Hierdoor hebben we een stevige uitgangspositie om een nieuwe generatie producten en diensten te ontwikkelen.”

In het managementteam vinden meer veranderingen plaats. Zo is Jun (Jeff) Ashida, die President Information Systems Europe was, aangesteld als President Sharp Electronics Europe. Hij zal rapporteren aan Ishida. Alex Hermann, tot voor kort Vice President van Sharp Information Systems Europe, is benoemd tot President Information Systems Europe. Hij zal rapporteren aan Ashida.

Ishida zal vanuit het hoofdkantoor van Sharp Corporation in Japan werken en daarnaast regelmatig naar Europa reizen. De heer Ashida blijft gestationeerd op het hoofdkantoor van Sharp Europe in het Verenigd Koninkrijk. De heer Hermann blijft werkzaam vanuit het kantoor in Zürich.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter