Schiphol kiest voor MarkLogic als nieuwe operationele vluchtdatabase

Schiphol richt zich op modernisering van de bestaande systemen en digitale infrastructuur

Amsterdam Airport Schiphol heeft voor het dataplatform van MarkLogic gekozen als onderliggende database van de operationele vluchtinformatiesystemen. Real-time data over logistieke bewegingen van vertrekkende en aankomende vliegtuigen, parkeerplekken en grondbewegingen zullen in het platform samenkomen. Daarnaast wordt deze informatie real-time gedeeld met sectorpartijen en natuurlijk met reizigers via de website, app en informatieschermen in de terminal.

Schiphol wil digitaal voorop lopen. Om dit te realiseren, wordt een strategie gehanteerd die het technologische fundament van de luchthaven toekomstbestendig maakt. Deze zogeheten Enabling Technology Outlook is gebaseerd op diverse cloud-technieken, en zorgt ervoor dat systemen altijd beschikbaar zijn en zonder downtime aangepast kunnen worden. De prestaties en mogelijkheden van het MarkLogic® dataplatform leveren een grote bijdrage aan het realiseren van deze strategie. Arie van der Veek, Technology Lead bij de Royal Schiphol Group:

“De operationele vluchtdatabase kan zich geen downtime permitteren. De technologie van MarkLogic heeft bij zijn huidige klanten laten zien dat het betrouwbaar is en geeft ons ook de vrijheid om in de toekomst nieuwe architecturen op dezelfde database te ontwikkelen door het multi-modal karakter. Door de enterprise support, veiligheid, schaalbaarheid en hoge beschikbaarheid sloot het volledig aan bij onze behoefte aan een moderne database.”

Enterprise data security

Onder andere op het gebied van databeveiliging is het platform van MarkLogic sterk. “MarkLogic springt er op data security-gebied echt uit ten opzichte van de concurrentie,” zegt Van der Veek. “In onze vluchtinformatiesystemen komen gegevens van allerlei Schiphol-partners in één systeem samen. Met de data security mogelijkheden van MarkLogic verwachten we een reductie van complexiteit in onze software en een vergroting van de flexibiliteit. Ook dat sluit aan bij onze Enabling Technology strategie.”

Synergie tussen technologieleveranciers

Een belangrijke eis voor Schiphol was dat MarkLogic als clustered database moest kunnen draaien op het Red Hat OpenShift Container Platform. Van der Veek: “OpenShift is een container-technologie die eveneens een centrale rol speelt in de Enabling Technology Outlook van de luchthaven. MarkLogic en Red Hat hebben laten zien dat ze met ons willen meedenken en aan onze kritische wensen kunnen voldoen. Hierdoor is leveranciersondersteuning van de combinatie van Marklogic op Openshift geborgd. We zijn erg blij dat we met zulke capabele technologiepartners samenwerken.”

Toekomstvisie

Schiphol richt zich op modernisering van de bestaande systemen en digitale infrastructuur. Jurriaan Krielaart, Territory Director Northern Europe van MarkLogic: “Schiphol heeft de ambitie uit te groeien tot Europese voorkeurs luchthaven, zowel voor reizigers, luchtvaartmaatschappijen als logistieke dienstverleners. We zijn trots dat we daar op technologisch gebied aan mogen bijdragen.”

Over Amsterdam Airport Schiphol

Met 327 rechtstreekse bestemmingen over de hele wereld biedt Schiphol een van de beste netwerken aan bestemmingen en frequenties in Europa. De luchthaven Schiphol is een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn circa 67.000 mensen werkzaam. Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Royal Schiphol Group. Royal Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland.

Over MarkLogic

MarkLogic helpt organisaties overzicht te krijgen van al hun gegevens. Daarmee vergroten ze hun flexibiliteit, verlagen ze de IT-kosten en kunnen ze de gegevens veilig delen. Door het integreren van data te vereenvoudigen met de MarkLogic Data Hub, krijgen organisaties sneller dan ooit een 360 graden weergave van al hun gegevens. MarkLogic heeft verschillende kantoren in Europa, Azië, Australië en de VS, met het hoofdkantoor in Silicon Valley. Het Noord-Europese hoofdkantoor bevindt zich in Utrecht.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter