Rotaform ontvangt ISAE 3402 type I rapportage

van links naar rechts: Rients-Auke Rienstra, controleleider bij MTH Accountants en Leo Mittelhaëuser, informatiebeveiligingsfunctionaris bij Rotaform.

Maandag 29 januari heeft Rotaform het ISAE 3402 type I assurance rapport ontvangen uit handen van MTH Accountants. Het rapport geeft externe partijen nauwkeurig inzicht in de opzet en bestaan van relevante bedrijfsprocessen en beheersmaatregelen.

 

De ISAE 3402 rapportage is met name van belang voor organisaties die processen uitbesteden waarbij bijzondere persoonsgegevens verwerkt worden in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De uitbestedende organisatie blijft immers verantwoordelijk voor de interne beheersing van de uitbestede processen.

 

Dirk van Oostveen, directeur van Rotaform: “Na al jarenlang in het bezit te zijn van de ISO 27001, 9001 en 14001 certificeringen zijn we zeer content deze rapportage te kunnen verstrekken aan onze klanten. Hiermee laten we zien dat we de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening en voor de informatiebeveiliging  bijzonder hoog leggen en dat de vertrouwelijke data die klanten aan ons toevertrouwen in goede handen zijn.’’

 

Voor het realiseren van een ISAE 3402 type II rapportage vinden er vanaf nu periodiek audits plaats om naast opzet en bestaan ook de werking van de processen en beheersmaatregelen te controleren.

 

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter