Rijksuniversiteit Groningen verbetert 4 jaar achtereen digitale bedrijfsvoering

De universiteit realiseert digitale studentendossiers, digitaal besturen en digitaal vergaderen

Rijksuniversiteit Groningen (RUG) zet al vier jaar achtereen digitale stappen met partner BCT, specialist in Enterprise Information Management. Dit jaar heeft het College van Bestuur voor de eerste keer en met succes digitaal vergaderd met Corsa, een platformoplossing van BCT, als centraal organisatiegeheugen. In de jaren daarvoor boekte de universiteit al vooruitgang op het gebied van digitaal besturen en het digitaliseren van studentendossiers.

Centraal organisatiegeheugen

De RUG startte begin 2016 een programma op om het digitale studentendossier van de grond te krijgen. Daarbij werd Corsa geïmplementeerd als centraal organisatiegeheugen. De positieve geluiden die hieruit voortkwamen bereikten in 2017 het College van Bestuur, dat behoefte had aan een effectieve manier van vergaderen waarbij alle vergaderleden beschikken over actuele informatie, uit dezelfde bron, die op voorhand digitaal gearchiveerd is. Met als doel bestuurlijke besluitvorming te digitaliseren, werd in 2018 de implementatie hiervoor gestart.

Nu digitaal vergaderen een feit is, wordt deze oplossing in de loop van het jaar uitgerold binnen andere overlegorganen van de RUG met het uiteindelijke doel een uniforme werkwijze binnen de universiteit te realiseren.

Ate Veenstra, Hoofd DIV bij de RUG: “We waren op zoek naar een oplossing waarmee we een stap konden zetten naar de volledige digitale ondersteuning van het bestuurlijke proces. Dankzij de inzet van Corsa zien we nu dat er bij het College van Bestuur meer flexibiliteit is, minder stress en dat alle relevante stukken direct worden gearchiveerd. BCT heeft ons hierin meer dan ondersteund. Het is een organisatie die niet direct van succes probeert te zijn, maar liever van waarde. En dat is te zien.”

Ralph Adams, Accountmanager bij BCT: “Het is mooi om te zien hoe de Rijksuniversiteit Groningen digitaal opbloeit. Dit is het resultaat van een samenwerking waarin plannen gezamenlijk gedragen worden en waarin we de standaard klant-leverancier relatie zijn ontstegen. Nu is het tijd voor de volgende stap. We kijken ernaar uit de RUG te ondersteunen in deze nieuwe fase van digitale volwassenheid.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter