Ricoh’s grootformaat printer voor sign & display

’s-Hertogenbosch, 25 maart 2019 – De markten voor signs, graphics en decoratie halen het maximale uit een breed scala aan applicaties en profiteren van een ongeëvenaarde flexibele productiviteit met de nieuwe Ricoh Pro™ TF6250 grootformaat UV-vlakbedprinter.

Het compacte systeem van 2,5 m x 1,3 m is ontworpen om de sign & display, grafische en industriële sectoren te helpen om nieuwe kansen te grijpen in de markten voor industriële decoratie, interieur, verpakkingen, zeefdrukwerk en personalisatie.

Dit systeem, dat gebouwd is op basis van hetzelfde printplatform als de Ricoh Pro™ T7210, zorgt voor productiviteit, veelzijdigheid en een hoge beeldkwaliteit dankzij Ricoh’s krachtige drop-on-demand printkoppen. Ondersteund door zorgvuldig ontwikkelde inktsets, die een breder kleurbereik bieden dan de Pro T7210, biedt het indrukwekkende printsnelheden, gevarieerde substraatflexibiliteit en geautomatiseerd dagelijks onderhoud met één druk op de knop.

De Pro TF6250 heeft een toonaangevende productiesnelheid tot 64,6 m2/u en een true vlakbed-architectuur: de media worden op de tafel op hun plaats gehouden en het printsysteem beweegt boven de tafel. Dit systeem biedt een ongelooflijke mediaflexibiliteit om substraten met diktes tot 110 mm aan te kunnen. LED-technologie houdt het stroomverbruik laag en droogt de printresultaten bij lage temperaturen, waardoor het gebruik van dunnere substraten mogelijk is zonder risico op smelten of kromtrekken.

Op het gebied van onderhoud en gebruik blinkt dit systeem uit in eenvoud, waardoor printbedrijven het maximale halen uit hun technologie-investering. Geautomatiseerd dagelijks onderhoud reinigt de printkoppen om een optimale uptime te helpen garanderen. Registratiepennen helpen om een precieze registratie te handhaven, terwijl vier afzonderlijke vacuümzones de media op hun plaats houden, ongeacht hun vorm en formaat. De printkoppen worden door een automatische sensor aangepast aan de juiste hoogte om de nauwkeurigheid te handhaven. Mogelijkheden voor aflopend printen maken schoonsnijden overbodig.

De Ricoh Pro TF6250 is te zien op de Sign & Print Expo (stand I 112), 26 t/m 28 Maart in Gorinchem.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter