Ricoh kondigt overname DocuWare aan

DocuWare levert on-premise en cloudsoftware voor documentmanagement en workflow automatisering

Ricoh kondigt de definitieve overeenkomst aan voor de overname van DocuWare, een toonaangevende leverancier van software voor Content Services.

DocuWare levert on-premise en cloudsoftware voor documentmanagement en workflow automatisering aan meer dan 12.000 klanten in meer dan 90 landen via een netwerk van 600 partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland en de Verenigde Staten.

Maurits Aalders, Marketing Director, Ricoh Nederland: “Bij onze klanten zien we een duidelijke vraag om digitale werkplekken in te richten. Met vernieuwende technologie willen ze werknemers in staat stellen om slimmer en beter te werken. Onze overeenkomst met DocuWare, dat content diensten aanbiedt met focus op de cloud, is in dat opzicht een uiterst belangrijke stap. We zijn verheugd met de extra mogelijkheden die we onze huidige en nieuwe klanten kunnen gaan bieden.”

Digitale werkomgeving

DocuWare is al geruime tijd een partner van Ricoh, dat de software zowel intern voor de eigen activiteiten gebruikt als bij bestaande klanten. Aalders voegt eraan toe: “DocuWare maakt bedrijfsprocessen eenvoudiger en goedkoper, verlaagt het aantal menselijke fouten en – belangrijker nog – vergroot de efficiëntie. Ons doel is om een digitale werkomgeving mogelijk te maken. In de praktijk betekent dit informatie makkelijker en sneller beschikbaar maken. In de synergie tussen Ricoh en DocuWare staat dit doel dan ook centraal.”

Aalders vervolgt: “DocuWare wordt een zelfstandige dochteronderneming van Ricoh. We zijn vastbesloten om het succesvolle partnerprogramma te behouden en uit te breiden door het netwerk te vergroten en te investeren in de verdere productontwikkeling. DocuWare integreert nu al naadloos met onze nieuwe multifunctionele IM C-printers, dankzij Ricoh Smart Integration. Op die manier beschikt de klant over een eenvoudige en veilige manier om documenten te scannen en rechtstreeks op te nemen in een effectief, intelligent workflow proces.”

Groeiplan

Dr. Michael Berger en Max Ertl, voorzitters van DocuWare: “DocuWare heeft een ambitieus groeiplan, waarbij we bestaande en toekomstige partners toonaangevende technologie willen bieden voor documentmanagement en workflow automatisering. Met Ricoh als belangrijke investeerder en eigenaar beschikken we over de zekerheid dat we ons doel kunnen bereiken en betrouwbaar en innovatief kunnen blijven voor de DocuWare partners en klanten.”

Ricoh investeert in diensten voor een digitale werkomgeving. Dit doen zij door zowel organische groei als door acquisitie. De overname van DocuWare sluit aan bij Ricoh’s strategie om het aanbod voor de transformatie naar een digitale werkomgeving uit te breiden.

Naar verwachting wordt de overeenkomst met DocuWare tijdens de zomer van 2019 afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde mededingsautoriteiten in Duitsland en Oostenrijk en het voltooien van andere gebruikelijke formaliteiten. Na de afronding, wordt DocuWare een Ricoh-dochter onder leiding van dr. Michael Berger en Max Ertl.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter