RDW verbetert en beveiligt digitaal berichtenverkeer

rdw

De RDW heeft de levering en het beheer van de XML-SOA gateways gegund aan Enable-U. De integratiespecialist gaat de RDW helpen om op een veilige manier realtime digitale informatie uit haar systemen te delen. Met Enable-U 2Secure, de oplossing voor API-management, kan de RDW op een snelle en veilige manier digitaal berichten uitwisselen met alle dienstverleners en afnemers, zoals de Belastingdienst, politie, gemeenten, Kamer van Koophandel en autofabrikanten.

De RDW is onder andere verantwoordelijk voor de toelating van voertuigen op de weg, toezicht en handhaving, registratie, informatieverstrekking en documentafgifte. Met de nieuwe oplossing kan de RDW vanaf één centrale plek alle toegangsregels en policies eenvoudig definiëren, afdwingen en monitoren. Hiermee wordt de servicelaag integraal beveiligd.

De RDW heeft voor Enable-U gekozen vanwege haar specifieke kennis en expertise op het gebied van integratie in de overheidssector en haar ervaring op het gebied van beveiliging van berichtenverkeer. Daarnaast tilde de RDW zwaar aan het beheergemak van de oplossing.

Register

Sebastian van Voorn, Architect bij RDW, legt uit dat de RDW een enorm register aan informatie heeft over voertuigen. “Deze informatie moet op een uiterst accurate manier gedeeld worden met andere instanties. Dit maakt het stroomlijnen en beveiligen van het berichtenverkeer belangrijk, maar ook complex. Natuurlijk hadden wij hier al een goede oplossing voor staan, maar met 2Secure kunnen wij de optimale beveiliging van gegevens continueren en vanuit één toegangspunt alles van A tot Z regelen.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter