PostNL opent in Nieuwegein grootste pakkettensorteercentrum

Geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.

Op 18 september neemt PostNL zijn negentiende pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nederland in gebruik. Het pand in Nieuwegein van 9.400 m2 is het grootste pakkettensorteercentrum van PostNL tot nu toe en omvat ook een cargo- en pharma & care-hub. In deze geconditioneerde hallen vinden de overslag en distributie van goederenvervoer en medicijnen plaats. Het pand heeft het BREAAM­-certificaat Excellent, doordat onder meer is geïnvesteerd in de meest duurzame materialen, de plaatsing van zonnepanelen en warmteterugwininstallaties.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar 177 miljoen pakketten, 13 procent meer dan het voorgaande jaar. De centrale ligging van het pakkettensorteer- en distributiecentrum in Nieuwegein draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen. Omdat consumenten ook steeds meer grote goederen zoals tuinmeubelen online bestellen, heeft dit sorteercentrum extra faciliteiten voor grote pakketten die niet door de sorteermachine kunnen.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL: ‘Om in te spelen op de groei van e-commerce, investeren wij in onze pakketten- en logistiekinfrastructuur. Vanuit Nieuwegein bezorgen we aan consumenten in de regio en bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. We bedienen daarmee een groot deel van online markt.’

Wethouder Johan Gadella, Economische Zaken van Nieuwegein: ‘De komst van PostNL naar bedrijvenpark Het Klooster betekent werkgelegenheid voor 450 mensen in onze regio. Het Klooster biedt ondernemers uitstekende bereikbaarheid in het midden van het land en volop groeimogelijkheden. De investering in dit duurzame pand past in onze ambitie voor het bedrijvenpark.’

Pharma & Cargo PostNL heeft een speciaal Pharma & Care-netwerk voor geconditioneerd vervoer. Deze nieuwe locatie in Nieuwegein bevat een pharma & care-hub waar temperatuurgecontroleerde overslag en distributie plaatsvindt van medicijnen, naar groothandels, ziekenhuizen, apotheken en verzorgingshuizen. PostNL werkt volgens de GDP-norm (Good Distribution Practices)en voldoet daarmee aan de hoge eisen die worden gesteld aan het transport van medicijnen, medische hulpmiddelen en – apparatuur. In Nieuwegein zijn er faciliteiten voor temperaturen tussen de 15 en 25 graden en tussen de 2 en 8 graden Celsius. Het groottransport van stukgoederen, pallets en rolcontainers gebeurt vanuit het cargo gedeelte in het pand.

Over PostNL

Wij zijn PostNL. Wij verbinden voor onze klanten de fysieke en online wereld. Zo verzorgen we de communicatie tussen mensen en bedrijven. We bezorgen zeven dagen per week pakketten en vijf dagen per week post. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 575.000 pakketten en 9 miljoen brieven. We bieden steeds meer nieuwe diensten door combinaties van slimme netwerken, digitale toepassingen en juiste communicatiekanalen. Hiermee willen we het dagelijkse leven voor onze klanten gemakkelijker maken.

Als het eerste beursgenoteerde postbedrijf beschikken we over het grootste en modernste netwerk voor brieven, pakketten en e-commerce in de Benelux. Daarnaast zijn we actief in Duitsland en Italië. Bij PostNL werken in totaal ruim 46.000 mensen. In 2016 bedroeg onze omzet €3,4 miljard.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter