pci Nederland lijft Leferink Document Works in

Het Haaksbergse Leferink Document Works, bekend van kopieermachines, documentoplossingen en audiovisuele oplossingen, is per 8 maart 2016 onderdeel van branchegenoot pci Nederland. Samen vormen zij nu binnen dit segment de grootste dealerorganisatie van Nederland.

pci Nederland is net als Leferink Document Works een merkonafhankelijke dealerorganisatie op het gebied van kopieermachines, printers, audiovisuele oplossingen, dienstverlening, documentautomatisering en benodigdheden. Door de samenvoeging van beide bedrijven is naar eigen zeggen de grootste merkonafhankelijke leverancier van Nederland ontstaan. Mark Leferink, directeur van Leferink Haaksbergen: “Ik ben er trost op dat Leferink Document Works daaraan bijdraagt. Ik zie de markt waarin wij van oudsher actief zijn veranderen. Er is sprake van consolidatie en daarom is dit een goede en strategische stap voor iedereen die betrokken is.”

Investeren

De toegenomen schaalgrootte maakt het mogelijk om verder te investeren in zowel dienstverlening als expertise. Daarbij komt dat pci Nederland een eigen financieringsfaciliteit – C-Fund – heeft en daarmee nog meer toegevoegde waarde kan leveren. Positief voor de bestaande klanten is dat er aan de werkwijze en service weinig zal veranderen. Sterker nog, door het samengaan krijgen zij zelfs een breder aanbod aan oplossingen en een betere continuïteit, verklaren de beide partijen.

Strategische keuze

Voor pci Nederland is de stap een strategische zet om haar positie te verbreden. Bas Kamphuis, eigenaar van pci Nederland: ‘Als marktleider in Nederland wilden we graag een vertegenwoordiging in Oost Nederland verkrijgen. Met de overname van de grootste onafhankelijke dealer in die regio is dat nu een feit. Met de kennis van Leferink Document Works op het gebied van audiovisuele oplossingen gaan wij ons kennisgebied geweldig uitbreiden. Samen met onze nieuwe partner blijven we werken aan het versterken van onze klantcontacten.’

Beide bedrijven voeren voor documentoplossingen de merken Ricoh, Sharp, Samsung, Lexmark, Kyocera en HP. Pci Nederland voegt daar volgens Bas Kamphuis nu het merk Canon aan toe. Een merk dat tot nu ondervertegenwoordigd was in Oost Nederland.

Pci Nederland heeft 225 medewerkers en boekt 60 miljoen euro omzet op jaarbasis. Zij heeft vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Rotterdam, Groningen, Haarlem, Utrecht, Zwolle en nu ook in Haaksbergen. Exact een jaar geleden nam pci ook al branchegenoot Dantuma over. De overnames worden gefinancierd door het fonds C-Fund, waar Delta Lloyd recent nog 10 miljoen euro in investeerde.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter