Ook PFU ontwikkelt nieuwe documentscanners

PFU, dochteronderneming van Fujitsu, introduceert de fi-7460 en fi-7480, twee compacte desktop ADF-scanners voor zakelijk gebruik met nieuwe functies. De scanners hebben een maximale dagelijkse scanhoeveelheid van 9.000 en 12.000 pagina’s.

Ontworpen om zestig tot tachtig vellen papier per minuut te scannen (120 of 160 beelden A4-duplex, liggend, in kleur, op 300 dpi), zijn de nieuwe modellen krachtig maar ultracompact. Ze bieden de beste documentscantechnologie in hun klasse voor een breed scala aan documenten – van plastic pasjes tot documenten op A8- en A1-formaat.

De scanners hebben een maximale dagelijkse scanhoeveelheid van 9.000 en 12.000 pagina’s. Dat betekent dat deze scanners geschikt zijn voor de meeste desktop-taken – of het nu het scannen van een groot aantal standaard documenten is of juist documenten op verschillende formaten. Met een afmeting van 380 x 209 millimeter (breedte x diepte), zijn de twee nieuwe fi-serie scanners erg compacte scanners in hun klasse.

Papierverwerking

De compacte body beschikt over een betrouwbaar voedingsmechanisme. Papier wordt beschermd dankzij akoestieksensoren die afwijkingen in het scangeluid waarnemen, en een nieuw ontworpen beschermingsmechanisme tegen scheve pagina’s, dat zelfs de meest fijne documenten beschermt. Tegelijkertijd scheidt een speciaal remsysteem elk document afzonderlijk, om te voorkomen dat het papier vastloopt. Handmatige voeding is ook mogelijk, zodat ook dikke meerlaagse documenten – inclusief gesloten enveloppen en zware materialen tot wel 413 g/m2 – efficiënt te scannen zijn.

Breed scala aan media

De nieuwe modellen kunnen ongevouwen documenten scannen van A8- tot A3-formaat en gevouwen documenten op A2- en A1-formaat. Maar ook plastic pasjes tot 1,4 millimeter dikte, en lange documenten van maximaal 5,5 meter. De gebruiker heeft geen omkijken meer naar de bediening; voorsorteren is niet nodig dankzij de functionaliteit om meerdere batches te scannen.

“De fi-7480 en fi-7460 zijn de meest compacte scanners in hun klasse, zonder dat er iets van de bewezen goede functionaliteit van de fi-serie verloren gaat”, zegt Mike Nelson, Vicepresident van Fujitsu’s dochterbedrijf PFU (EMEA) Ltd. “Met de nieuwste hardware en de meegeleverde software zijn deze scanners een echte aanwinst voor de weg naar digitale transformatie.”

De meegeleverde PaperStream-software garandeert hoge kwaliteit beeldscanning voor zakelijke gebruikers. PaperStream-IP bereidt de gedigitaliseerde gegevens voor op verwerking, zoals OCR (Optical Character Recognition, optische tekenherkenning), en verbindt de data met gemeenschappelijke scanapplicaties ofwel via de TWAIN-, ofwel via de ISIS-interface.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter