Onlineprinters verwelkomt de 600.000e klant

Bijna 80 nieuwe producten in het assortiment

oor Onlineprinters begint het nieuwe jaar met een succesmelding: De onderneming heeft in 2016 in totaal 100.000 nieuwe klanten gewonnen en kon in januari 2017 haar 600.000e klant verwelkomen. „Vorig jaar hebben wij onze positie als een van de marktleiders op het gebied van onlinedrukwerk in Europa behouden en meer dan 2,1 miljard gedrukte producten vervaardigd die naar meer dan 30 landen werden verstuurd“ constateert dr. Michael Fries, CEO van Onlineprinters.

Rainer Hundsdörfer, bestuursvoorzitter van Heidelberger Druckmaschinen AG feliciteerde het bedrijf met deze mijlpaal. De onderneming is sinds vele jaren een technologiepartner van Onlineprinters. Onlineprinters GmbH is de grootste drukkerij van Europa die met het 3b-vellenformaat werkt. Voor de offsetdruk maakt de onderneming uitsluitend gebruik van machines van de technologieleverancier Heidelberg voor het succesvolle bedrijfsmodel. Voor het eigen digitale drukwerk en de LFP-productie zet de dienstverlener van online drukwerk in op technologie van HP en Durst.

Bijna 80 nieuwe producten in het assortiment

„Doordat wij offsetdruk, digitale druk en LFP evenals de verdere verwerking binnen ons eigen bedrijf uitvoeren, kunnen wij snel nieuwe producten en services introduceren, wanneer onze klanten dat wensen“ benadrukt Fries, „daarmee kunnen we gemakkelijk op de behoefte van de markt reageren en nieuwe klanten winnen.“

In 2016 heeft Onlineprinters bijna 80 nieuwe producten in het eigen assortiment opgenomen. „Daarmee zijn wij weer een stuk dichter bij ons doel gekomen om one-stop-shopping voor onze klanten mogelijk te maken“, legt directeur Fries de bedrijfsstrategie uit. Zelfklevende etiketten op rol biedt Onlineprinters als enige grote onlinedrukkerij van Europa aan in spoeddruk, met productie op dezelfde werkdag. Bovendien werden voor verschillende producten nieuwe formaten ingevoerd.

Brochures kunnen nu in het praktische “pocketformaat” van 17 x 24 centimeter worden besteld en visitekaartjes zijn nu ook verkrijgbaar in een vierkant formaat van 5 x 5 centimeter. Op het gebied van individualiseerbare reclamemiddelen kunnen balpennen in twee uitvoeringen worden besteld, zelfklevende memoblaadjes in diverse formaten en in vijf gestanste vormen. Sinds december 2016 kunnen klanten bovendien exclusieve visitekaartjes bestellen die in het Letterpress-procedé zijn gedrukt.

Meer service voor bestaande producten

Ook de service werd verder verbeterd. „Etiketten op rol vormen een goed voorbeeld dat wij onze service continu uitbreiden. Hier hebben wij de productietijd enkele dagen kunnen verkorten door te investeren in een nieuwe techniek,“ vertelt CEO Fries.

De trend in de richting van kleinere oplagen leidt ertoe, dat steeds meer gedrukte producten sneller beschikbaar moeten zijn, omdat ze steeds vaker op het laatste ogenblik worden besteld. Daar heeft Onlineprinters op gereageerd en men biedt onder andere standaard presentatiemappen en presentatiemappen met een matte cellofaanlaag nu ook in spoeddruk aan. Dat betekent dat de presentatiemappen nog dezelfde dag als waarop de order binnenkomt, worden geproduceerd. Ook voor blokken werd de productietijd duidelijk verkort.

Uitbreiding van de internationalisering wordt voortgezet

Na toetreding van de beide nieuwe investeerders Bregal Unternehmerkapital en Project A Ventures wordt voor het lopende jaar 2017 gestreefd naar een omzetgroei met dubbele cijfers, een stijging van de winstgevendheid en de opname van nieuwe producten in het aanbod.

Dr. Michael Fries kondigt aan: „Wij zullen ook vaart blijven zetten achter onze internationalisering. In januari is onze Tsjechische webshop online gegaan. Maar daarbij zal het in 2017 niet blijven. Nu al verschijnen onze onlineshops in tien talen. Inmiddels behalen wij meer dan de helft van onze omzet in het buitenland en deze trend zal de komende jaren alleen maar toenemen.“

Over Onlineprinters

Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto “Drukwerk gewoon online bestellen” verkoopt de onderneming drukbare producten via 16 webshops aan 600.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is het bedrijf bekend onder de merknaam “Onlineprinters”, in Duitsland presenteert het zich als “diedruckerei.de”. Het productassortiment omvat 1400 soorten drukwerk variërend van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Onlineprinters GmbH heeft 650 medewerkers in dienst en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.

Videobijdrage “Een blik achter de schermen bij Onlineprinters”:

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter