Nieuwe CFO voor Xerox

Xerox stelt William F. Osbourn, Jr. aan als Chief Financial Officer bij Xerox Corporation na voltooiing van de separatie van het bedrijf in twee beursgenoteerde bedrijven. Osbourn is op 5 december toegetreden als CFO van de Technology-divisie.

Osbourn treedt bij Xerox in dienst na dertien jaar actief te zijn geweest bij Time Warner Cable (TWC), waar hij uiteindelijk adjunct-CFO werd. Daarvoor vervulde Osbourn de functie van controller en chief accounting officer, waarbij hij acht jaar leidinggaf aan de financiële activiteiten. Hij speelde een sleutelrol bij de afsplitsing van de kabeldivisie van Time Warner Inc. en de daaropvolgende oprichting van Time Warner Cable als apart beursgenoteerd bedrijf. Voordat hij in dienst trad bij Time Warner werkte Osbourn veertien jaar bij PricewaterhouseCoopers LLP in diverse functies met een steeds hoger verantwoordelijkheidsniveau. In 2000 werd hij managing partner van het bedrijf.

“Osbourn is een pragmatische en standvastige leider. Het is fantastisch om hem binnen het managementteam van Xerox te verwelkomen”, aldus Jeff Jacobson, bestuursvoorzitter van de Xerox Technology-divisie en plaatsvervangend CEO van Xerox na de separatie. “Zijn verregaande ervaring op het gebied van veranderingsprocessen zal ons goed van pas komen bij de verdere uitrol van ons strategisch transformatieprogramma en onze inspanningen om het maximale potentieel van dit bedrijf te realiseren.”

CFO Leslie Varon met pensioen

Xerox maakt daarnaast bekend dat Leslie Varon, die sinds oktober 2015 actief was als CFO, met pensioen gaat na de voltooiing van de separatie. In haar 36-jarige loopbaan bij Xerox was Varon actief in diverse senior financiële functies. Zij vervulde onder meer de rol van corporate controller, vicepresident Finance voor Noord-Amerika en hoofd investeerdersrelaties.

“Leslie heeft op uitmuntende wijze leidinggegeven aan onze financiële organisatie. Zij is een van de belangrijkste architecten van ons strategische transformatieprogramma en heeft tijdens onze separatieprocedure blijk gegeven van uniek leiderschap”, aldus Ursula Burns, bestuursvoorzitter en CEO van Xerox. “Leslie heeft in haar jarenlange trouwe dienst niet alleen belangrijke bijdragen geleverd aan onze onderneming, maar is ook een fantastische sparringpartner en adviseur voor mij geweest. Ik wens haar het allerbeste.”

Over Xerox

Xerox helpt bij de verandering van de manier waarop wij werken. Met de expertise in imaging, bedrijfsprocessen, analytics, automatisering en kennis van wat gebruikers willen, verbetert Xerox de workflow en wordt productiviteit, efficiëntie en personalisering versterkt. De medewerkers creëren in 180 landen betekenisvolle innovaties en bieden business process dienstverlening, printapparatuur, software en oplossingen die het verschil maken voor Xerox-klanten en hun klanten. Op 29 januari heeft Xerox een splitsing aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen, een business proces outsourcing bedrijf en een document technology bedrijf. Xerox verwacht de separatie eind 2016 te voltooien. Vind meer informatie over Xerox Nederland op www.xerox.nl.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter