Medewerkers vaak zwakste schakel in beveiliging

Centric en ECDL Nederland bieden samen ‘Security & Privacy Awareness’ voor bedrijven

Centric en ECDL Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het leermateriaal DIEV (Security & Privacy Awareness) van Yesiken en het daaraan gekoppelde ECDL-examen op grote schaal in Nederland aan te gaan bieden. Met behulp van dit door ECDL goedgekeurde e-learningprogramma kunnen werknemers kennis opdoen en zich bewust worden van de basisprincipes rondom informatiebeveiliging en privacy en leren hoe zij hier veilig mee om kunnen gaan.

Met het doorlopen van de training en het slagen voor het examen bewijst een kandidaat dat hij zich bewust is van de gevaren van o.a. datalekken, virussen en phishing-aanvallen. Na het behalen van het examen ontvangt hij of zij een erkend Security&Privacy Awareness certificaat.

De mens is vaak de zwakste schakel in de beveiliging

Hoewel veel bedrijven zich inmiddels wel bewust zijn van de gevaren van cybercriminaliteit, is het voor hen nog vaak een uitdaging om bewustwording onder hun personeel te creëren. Uit recent onderzoek van Verizon (2017, Data Breach Investigations Report (DBIR)) blijkt dat cybercriminelen zich steeds vaker richten op de zwakste schakel in de beveiliging: de mens. Opvallend is bijvoorbeeld dat in maar liefst 90 procent van de gevallen van cybercrime phishing een rol speelt.

Mehmet Demirkapu, businessunitmanager Centric Education: “De digitalisering neemt nog altijd toe. Deze ontwikkeling zorgt voor veel nieuwe kansen bij instellingen en bedrijven. Maar met het steeds digitaler worden van alle processen, zien we ook de beveiligingsrisico’s toenemen. Denk aan phishing, malware- en ransomware-aanvallen. Om dit soort incidenten in te perken of te stoppen, is het belangrijk om eindgebruikers te leren welke gevaren er zijn en hoe zij die gevaren kunnen herkennen en voorkomen. Door samen met ECDL de training DIEV aan te bieden, maken we eindgebruikers security aware, kunnen we de beveiligingsrisico’s verkleinen en schades beperken.”

Roy Osinga, directeur ECDL Nederland: “Wij zijn verheugd met de overeenkomst en hopen daarmee een verdere bijdrage te leveren aan de bewustwording van de gevaren van cybercrime bij personeel in Nederland.”

Kenneth van Cauter, eigenaar Yesiken: “Met de ontwikkeling van de DIEV online training hebben wij heel bewust gekozen om een oplossing te bieden voor eindgebruikers. Een doelgroep die vaak vergeten wordt, terwijl deze misschien wel het grootste risico vormen bij cyberaanvallen. De goedkeuring van de DIEV online training door ECDL zien wij als een bekroning op ons werk.”

Over ECDL

ECDL Nederland levert een breed scala aan competentiegerichte toetsen, examens en certificaten in digitale vaardigheden aan onderwijs en bedrijfsleven. ECDL opereert wereldwijd en is met ruim 15 miljoen kandidaten in meer dan 150 landen de wereldstandaard voor computervaardigheid.

Over Centric

Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten.

Centric heeft 4.300 werknemers en vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Zweden en Roemenië. Centric boekte in 2016 een positief bedrijfsresultaat van ruim 20,2 miljoen euro bij een omzet van ruim 451,6 miljoen euro.

Over Yesiken

Yesiken bedenkt en ontwikkelt online trainingen voor eindgebruikers met als belangrijkste doel hen meer kennis te geven van de programma’s zodat zij efficiënter leren werken. Daarbij levert Yesiken diensten die ervoor zorgen dat de online trainingen een wezenlijk onderdeel blijven uitmaken van het opleiden en trainen van de eindgebruikers.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter