Konica Minolta introduceert AccurioPress-serie

Kleurenproductieprinters voor veeleisende printomgevingen

Konica Minolta brengt de AccurioPress C6100-serie op de markt, bestaande uit kleurenproductieprinters voor veeleisende printomgevingen.

De AccurioPress C6100-serie is beschikbaar in twee versies: de 85 ppm C6085 en de 100 ppm C6100. Deze snelle en flexibele serie is ontwikkeld voor bedrijven die onlangs zijn begonnen met digitaal afdrukken en nu hun dienstverlening willen uitbreiden. Daarnaast is de serie geschikt voor bedrijven die grote, terugkerende afdrukvolumes moeten verwerken.

Erik Klute, Product Manager Production Printing bij Konica Minolta Business Solutions Nederland, vertelt: “Klanten zoals drukkerijen, centrale reproafdelingen en Print-for-Pay-bedrijven zullen profiteren van deze efficiënte persen. Deze nieuwe generatie productiesystemen is ontwikkeld om meer uptime te garanderen en om drukwerk te produceren van nog hogere kwaliteit met een verbeterde betrouwbaarheid en stabiliteit.”

“Met de Integrated Color Care Unit worden een aantal van de belangrijkste pijnpunten van het digitaal productie printen weggehaald, zoals de tijdrovende front-to-back-registratie, moeizame kleurinstelling en complexe papierinstellingen die nu tot het verleden behoren.”

Hij voegt er nog aan toe: “Met deze persen versterkt Konica Minolta zijn marktleidende reputatie op het gebied van productiviteit, betrouwbaarheid en kwaliteit. De serie overtreft de geavanceerde eisen die gesteld worden aan afdrukproductie en biedt digitale beeldkwaliteit die zich kan meten met offset-drukwerk. Al onze producten worden gedragen door ons business development programma.

Uptime is gegarandeerd door geautomatiseerde functies, zoals geautomatiseerde kleuraanpassing, eenvoudige bediening ook door onervaren personeel, constante gradatieregeling en front-to-back-registratie. Eigenschappen, zoals vacuüm-feed  papiertoevoer ondersteunen papiergewichten van 52 g/m2 tot 400 g/m2 en zowel digitale als offset papiersoorten, waardoor nog meer productiemogelijkheden ontstaan. Andere verbeteringen zijn het afdrukken van enveloppen. Dit zijn allemaal functies die gericht zijn op groeiende afdrukactiviteiten.

Betrouwbaarheid en stabiliteit zijn verbeterd door het gebruik van Simitri HD E toner voor nog betere offsetachtige, natuurlijke texturen bij een lagere fusing-temperatuur die het papier minder aantast en dus voor een hogere afwerkingskwaliteit en betere milieuprestaties zorgt.

“De nieuwe serie heeft een indrukwekkend maandelijks inzetvolume met onderdelen met een lange levensduur”, voegt Klute toe. “Al deze innovaties zijn gecombineerd in onze snelste, efficiëntste en meest geautomatiseerde pers ooit. Deze productiepers die maximale uptime en flexibiliteit biedt, hebben we op de markt gebracht om de resultaten van bedrijven te verbeteren.

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland BV

Konica Minolta Business Solutions Nederland BV is gevestigd in Amsterdam en een dochteronderneming van Konica Minolta Inc. in Tokio. Het maakt deel uit van de divisie Business Technologies van dit Japanse moederbedrijf. Konica Minolta Business Solutions is dienstverlener op het vlak van ICT, documentgerelateerde processen en digitaal printen en blinkt uit in zakelijke adviesdiensten, implementatie- en beheerdiensten. In dit kader combineert het Optimized Print Services (OPS)-concept van Konica Minolta advies, hardware, softwareoplossingen en beheermogelijkheden die de bedrijfsprocessen van klanten (kosten)efficiënter maken.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter