Jet de Ranitz benoemd tot nieuwe CEO SURF

Grote ambities voor het realiseren van meer impact bij de digitalisering in het onderwijs en onderzoek

Om de samenwerking en innovatie op het gebied van ICT in het onderwijs en onderzoek ook de komende jaren optimaal te ondersteunen, heeft de ledenraad van SURF vanmiddag een aantal nieuwe bestuurders gekozen. Zo is Jet de Ranitz benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. In deze rol vervult zij tevens de functie van CEO. De Ranitz, momenteel nog werkzaam als voorzitter College van Bestuur bij Hogeschool Inholland, komt voort uit de ledenorganisatie van SURF en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring op het gebied van onderwijs, onderzoek en cultuur.

SURF heeft grote ambities voor het realiseren van meer impact bij de digitalisering in het onderwijs en onderzoek. Om deze doelstellingen daadwerkelijk waar te kunnen maken, is een transparante organisatie nodig die efficiënt en effectief is ingericht op het gebied van besturing en samenwerking. Inmiddels is een reorganisatie gestart waarbij de werkmaatschappijen SURFmarket, SURFsara en SURFnet per 1 juli 2020 zullen opgaan in één SURF-organisatie.

Een belangrijk onderdeel van deze transitie is de benoeming van een aantal nieuwe bestuurlijke posities. De ledenraad van SURF, die vanmiddag in de Utrechtse Jaarbeurs bijeenkwam, verwelkomde Jet de Ranitz als voorzitter van de Raad van Bestuur, tevens CEO van SURF. De huidige voorzitter College van Bestuur bij Hogeschool Inholland volgt hiermee per 1 mei 2020 Erik Fledderus op, die binnen het SURF-bestuur sinds 2015 de rol van voorzitter bekleedde.

Jet de Ranitz over haar overstap naar SURF: “De onderwijs- en onderzoeksagenda waarmee we in Nederland de digitale transformatie willen versnellen, is uitdagend en urgent. Ik was daar vanuit Inholland al nauw bij betrokken en wil er nu graag met SURF aan bijdragen dat we onze ambitie verwezenlijken. SURF speelt een cruciale rol; van basale IT-infrastructuur tot het ondersteunen van hightech innovatie bij onze leden. Ik zet hier graag mijn schouders onder.”

Om de nieuwe Raad van Bestuur van SURF te completeren, zal op korte termijn worden gestart met de werving van een Chief Operating Officer (COO) en Chief Innovation Officer (CINO). Deze procedures zullen naar verwachting in de eerste helft van 2020 worden afgerond.

Over SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland. Binnen de coöperatie SURF werken universiteiten, hogescholen, mbo-scholen, onderzoeksinstellingen en de universitaire medische centra samen aan ICT-voorzieningen én ICT-vernieuwingen. Hierdoor beschikken studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers onder gunstige voorwaarden over de beste ICT-voorzieningen voor toponderzoek en talentontwikkeling.

Over drs. Jet de Ranitz

Jet de Ranitz (1970) heeft als voorzitter veel werkervaring opgedaan in de publieke sector en beschikt over ruime vaardigheden in onder andere (her)positionering, veranderings- en stakeholdermanagement. In december 2014 trad zij aan als voorzitter van het College van Bestuur bij Hogeschool Inholland en nam daar het stokje over van Doekle Terpstra. Daarvoor was Jet de Ranitz onder andere voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Managing Director van het Nederlands Dans Theater en bekleedde zij enkele directiefuncties aan de Tilburg University.

 

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter