IT-infrastructuur op een vierkante meter

Workplace Hub combineert on-site IT met cloud-gebaseerde resources voor maximale flexibiliteit en uitvalbestendigheid

First name Surname speaks during Spotlight Live: the Konica Minolta Workplace Hub Launch at at Umspannwerk Alexanderplatz on March 23, 2017 in Berlin, Germany.

Met Workplace Hub biedt Konica Minolta Business Solutions kleine en middelgrote bedrijven (MKB) een oplossing die hen in staat stelt te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van beveiliging, IT-beheer en beschikbaarheid van informatie.

Workplace Hub combineert on-site IT met cloud-gebaseerde resources voor maximale flexibiliteit en uitvalbestendigheid. MKB-bedrijven krijgen een intelligente kantooromgeving, zodat zij zich kunnen concentreren op de groei van hun bedrijf in plaats van op hun IT-beheer.

Samenwerking

Konica Minolta Business Solutions ontwikkelde het Workplace Hub-platform in samenwerking met zijn partners Acronis, Canonical, Elastic, Hewlett Packard Enterprise, Microsoft, Oracle Dyn, ScienceLogic, ServiceNow en Sophos. De Hub is het eerste product dat voortvloeit uit deze samenwerking en biedt een complete IT-infrastructuur met server, MFP, WLAN en softwareplatform op een oppervlak van slechts één vierkante meter, aangevuld met een uitgebreid serviceaanbod.

Daarnaast kunnen klanten kiezen voor de rack-oplossing Edge, die hetzelfde dienstenpakket biedt met uitzondering van de MFP-functionaliteit. Workplace Hub en Edge kunnen bestaande systemen vervangen of aanvullen om specifieke operationele taken of alle IT te beheren.

Onderzoek

Uit recent onderzoek van Konica Minolta blijkt dat een derde van de ondervraagde MKB-bedrijven van mening is dat IT-problemen leiden tot hogere kosten, lagere productiviteit en minder arbeidskwaliteit. De Workplace Hub helpt het MKB bij het moderniseren van de werkplek. Zo wordt de groeiende IT-complexiteit verminderd en kunnen de nodige tools, diensten en apparaten effectiever en efficiënter worden beheerd.

Daarmee reageert Konica Minolta op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven, die steeds minder middelen hebben om gelijke tred te houden met het tempo van IT-innovaties, de verder toenemende veiligheidsrisico’s en wettelijke vereisten, zoals de AVG.

Download een brochure over Wordplace Hub.

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter