Investeringsmaatschappij LRM realiseert papierloze boardroom

De (Belgisch Limburgse) Investeringsmaatschappij LRM heeft gekozen voor Diligent Boards om de papieren workflow in de top van de organisatie te digitaliseren. Alle raden van bestuur en comités werken en vergaderen hierdoor volledig papierloos.

In de oude situatie werden de omvangrijke vergaderdossiers voor, tijdens en na zittingen in papieren vorm gedistribueerd onder bestuurders. Diligent Boards versnelt en versimpelt de manier waarop er aan vergaderstukken wordt samengewerkt en hoe ze worden geproduceerd, verspreid en beoordeeld. Door deze digitaliseringsslag profiteert LRM van een flinke kostenbesparing.

Informatiebeveiliging

Naast de efficiëntieslag, waren informatiebeveiliging en vertrouwelijkheid van documenten voor LRM belangrijke redenen om over te stappen naar een digitale oplossing. De investeringsmaatschappij heeft te maken met veel vertrouwelijke documenten die op het hoogste niveau beveiligd moeten worden. Dit was in fysieke toestand lastig te realiseren.

Ecologische footprint

Jeroen Bloemen, Head of Corporate Affairs bij LRM: “LRM investeert al jaren in bedrijven binnen het domein ‘duurzame samenleving’. Dit initiatief om ons eigen papierverbruik in te dammen kon dan ook niet uitblijven. We hebben nu al een flinke winst geboekt op het gebied van informatiebeveiliging en efficiëntie in het hele vergaderproces. Dit is één van de vele acties om onze ecologische footprint te verkleinen.”

Pionieren

Jesse Thiel, Country Manager Nederland bij Diligent: “We hebben tegenwoordig steeds meer informatie tot onze beschikking. Het is daarom steeds lastiger om uit deze massa de waardevolle informatie te destilleren. Door alle vergaderstukken te digitaliseren en centraliseren in een collaboratief platform zoals Diligent Boards, kunnen beslissingen sneller en beter genomen worden. Met deze overstap laat LRM zien dat zij pionieren op het gebied van boardcommunicatie en informatiebeveiliging.”

Anderen lazen ook

Laat een bericht achter